Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Ρόδου η έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη - «Η θέληση είναι πάνω απ΄ όλα»

Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Ρόδου η έκθεση ζωγραφικής του κου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη. «Η θέληση είναι πάνω απ΄ όλα»

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά στην οποία παρευρέθησαν πλήθος κόσμου, συλλεκτών, φιλότεχνων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, της εκκλησίας, του στρατού , των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, εγκαινιάσθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στο Ισπανικό Κατάλυμα, στην οδό Ιπποτών στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένης ζωγράφου κου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη με θέμα: «Η θέληση είναι πάνω απ΄ όλα».

Στον εντυπωσιακό αυτό χώρο το κοινό της Ρόδου έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη δύναμη της ψυχής και τις ικανότητες ενός ανθρώπου με ειδικές δεξιότητες που από (7) επτά χρονών ζωγραφίζει «με το στόμα». Η έκθεση ζωγραφικής αποτελούμενη από (21) είκοσι ένα εικαστικά έργα του καταξιωμένου ζωγράφου έχουν ως κεντρικό μήνυμα, τη δύναμη της ψυχής και τις δυνατότητες του ανθρώπινου πνεύματος να δημιουργεί. Την έκθεση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ρόδου με την 95 ΑΔΤΕ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κύριλλου, του Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαου Χιωνή, του εκπροσώπου της Περιφέρειας κου Κάλλιστου Διακογεωργίου, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κας Μάνιας Μιχαηλίδου, του πρώην περιφερειάρχη κου Γιάννη Μαχαιρίδη και άλλων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στο «παράδειγμα, δύναμης και αισιοδοξίας, θέλησης και υπομονής», που εκπέμπει μέσα από το έργο του ο κος Ηλιάδης. Συγκεκριμένα: «Πάντα αφετηρία για ένα ζωγράφο είναι η έμπνευση». Αυτήν χρειάζεται για να δημιουργήσει. Όταν όμως, ο ίδιος ο ζωγράφος είναι η έμπνευση, τότε μιλάμε για ανθρώπους όπως ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης που αποτελούν παράδειγμα, δύναμης, αισιοδοξίας, θέλησης και υπομονής! Λένε, ότι ο ζωγράφος αποκαλύπτεται μέσα από τα έργα ζωγραφικής του. Ακριβώς στα έργα του κ. Ηλιάδη, μπορούμε να αγγίξουμε και να δούμε την δύναμη της δημιουργίας, της αλήθειας, της ενέργειας. Ο κ. Ηλιάδης είναι ένας ταλαντούχος ζωγράφος, o εικαστικός με τις ειδικές δεξιότητες, που δημιουργεί, με την δύναμη της θέλησης του και της ελευθερίας, που παρέχει η τέχνη της ζωγραφικής. Αυτή η τέχνη, που δημιουργείται από εξαιρετικά προικισμένους ανθρώπους αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, με αποχρώσεις ζωής και δίνει έργα, τα οποία δικαιώνουν την ελπίδα. Είναι μια άσκηση κατανόησης, είναι «ένας είδος προσευχής», όπως έλεγε και ο σπουδαίος ζωγράφος, Παναγιώτης Τέτσης». Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμη ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλλος, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ κος Νικόλαος Χιωνής, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κος Κάλλιστος Διακογεωργίου και η Προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα Μάνια Μιχαηλίδου. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κος Ευάγγελος Μανδρακός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Τέρης Χατζηϊωάννου, ο πρώην Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κος Στέφανος Κυριαζής, ο Διοικητή της 8ης Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου κος Νικόλαος Αρμπουνιώτης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου κος Σπύρος Τάτης και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 22 έως και τις 28 Μαΐου 2017, από τις 10:00 έως 13:30 και τις απογευματινές ώρες από 18:00 έως 21:00.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...