Δ. Κρεμαστινός: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χρειάζεται για να αποτινάξουμε τη σημερινή υποταγή

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου για την ομιλία του σε σχολείο της Ρόδου σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είπε τα εξής: -"Στην ομιλία μου τόνισα ότι η 28η Οκτωβρίου θα μείνει στην Ιστορία ως παράδειγμα ενότητας του ελληνικού λαού. Γιατί πράγματι τότε, παρότι η Ελλάδα εκυβερνάτο από τον Ιωάννη Μεταξά που είχε καταλύσει την Ελληνική Δημοκρατία, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και κομμουνιστές ενωμένοι έδωσαν μια απάντηση σκληρή στα βουνά της Πίνδου και νίκησαν ένα δικτάτορα που ζητούσε να του παραχωρηθούν τα ελληνικά αεροδρόμια και βάσεις για την επεκτατική του πολιτική, τον Μπενίτο Μουσολίνι. Η τότε φασιστική Ιταλία ήταν μια δύναμη υπέρτερη σε πληθυσμό, στρατό, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα από την Ελλάδα.

Αργότερα, οι Έλληνες και πάλι ενωμένοι πολέμησαν στη Μ. Ανατολή σε όλα τα μέτωπα για να απελευθερώσουν την Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, μετά, ο διχασμός του Εμφυλίου αιματοκύλησε τη χώρα με αποτέλεσμα τα τραύματά του να μην έχουν επουλωθεί μέχρι σήμερα. Το ενωτικό πνεύμα, κατά συνέπεια, της περιόδου του '40 δυστυχώς δεν λειτούργησε όταν η Ελλάδα πριν μερικά χρόνια βρέθηκε ενώπιον της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ισοδυναμεί με οικονομικό πόλεμο. Έναν ιδιόμορφο πόλεμο που έχει δυστυχία, ανεργία και φτώχεια.

Αντί να αντιδράσουμε ενωμένοι όπως οι Κύπριοι και σήμερα να έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αντί να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να διαπραγματευτεί σκληρά, οι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες μας οδήγησαν σε αλλεπάλληλα μνημόνια με αποτέλεσμα αυτά τα οποία υπερασπίστηκαν οι πρόγονοί μας το '40 να χαθούν σήμερα. Τα αεροδρόμια παραδόθηκαν προς εκμετάλλευση στη γερμανική Fraport, η δε δημόσια περιουσία εδόθη προς εκμετάλλευση στους δανειστές της χώρας για τουλάχιστον έναν αιώνα.

Σήμερα έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη για τη χώρα υποταγή την οποία θα πρέπει να αποτινάξει με διαπραγμάτευση μια κυβέρνηση που να εκφράζει την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων."

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...