Δ. Γάκης: Η Αντιπολίτευση δεν πρέπει να δημιουργεί για μικροπολιτικούς λόγους κλίμα ανασφάλειας στους Πολίτες. Δε ζούμε σε ένα κράτος ανομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Δ. Γάκης: Η Αντιπολίτευση δεν πρέπει να δημιουργεί για μικροπολιτικούς λόγους κλίμα ανασφάλειας στους Πολίτες. Δε ζούμε σε ένα κράτος ανομίας» Αθήνα, 10.11.17

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ Alphaκαι τον Πέτρο Κουσουλό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

Για την υπόθεση του μικρού Αμίρ:

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό, τι μπορεί για να εντοπίσει τους δράστες και η κοινωνία στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας, επιβεβαιώνοντας την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας ότι είναι απαράδεκτες οι διακρίσεις εις βάρος παιδιών, πολύ περισσότερο όταν εκείνα μετέχουν στη σχολική ζωή. Είναι λυπηρό το ότι η Νέα Δημοκρατία συνέδεσε το γεγονός της επίθεσης στο σπίτι του Αμίρ με την έξαρση της εγκληματικότητας. Με την τακτική αυτή συγχέει τα πράγματα και ουσιαστικά στρέφει την κοινωνία εις βάρος της.

Για την αποφυλάκιση ποινικών και την αύξηση της εγκληματικότητας:

Η αύξηση της εγκληματικότητας δεν έχει σχέση με το Νόμο Παρασκευόπουλου. Η σύγχυση αυτή συντελεί στην δημιουργία του κλίματος ανασφάλειας σε μια ολόκληρη κοινωνία. Η ανομία υπάρχει βεβαίως αλλά πρέπει να αναζητηθεί πολύ περισσότερο στα υψηλά κλιμάκια. Σε όλους όσοι ζουν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας και είναι υπαίτιοι για τη σημερινή κρίση. Χωρίς να αδιαφορεί και για τα προβλήματα της εγκληματικότητας, που είναι σημαντικά για την ασφάλεια και την καθημερινότητα του πολίτη. Η στόχευση στα Εξάρχεια ή τους Πανεπιστημιακούς Χώρους είναι εντελώς προσχηματική. Βάσει στοιχείων οι παρεμβάσεις της ΕΛΑΣ είναι δυο φορές πιο αποτελεσματικές τα τελευταία χρόνια.

Για τα Εξάρχεια:

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2015 ως σήμερα δείχνουν ότι και εκεί η παραβατικότητα έχει περιοριστεί στο μισό. Η αντιπολίτευση πρέπει να έχει στόχο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για την ασφάλεια του πολίτη και όχι να διασπείρει τον πανικό και να δημιουργεί τη εντύπωση ότι ζει σε ένα κράτος ανομίας και αίματος.

*** Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ -.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...