Δ. Γάκης: «Ουσιαστική στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη νησιωτική Χώρα δίνεται με τις ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Παιδείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δ. Γάκης: «Ουσιαστική στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη νησιωτική Χώρα δίνεται με τις ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Παιδείας»

Δήλωση του προέδρου της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Δημήτρη Γάκη αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης»: «Οι θετικές ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που θα συζητήσουμε στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, αποδεικνύουν στην πράξη τη συνέπεια με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει και λύνει τα ειδικά προβλήματα της εκπαίδευσης στη νησιωτική χώρα. Με τη ρύθμιση για τα νησιωτικά ΕΠΑΛ, στην οποία προβλέπεται, κατ’ εξαίρεση, η λειτουργία παραρτημάτων ΕΠΑΛ σε νησιά που δεν λειτουργεί ΕΠΑΛ, διευκολύνονται οι νησιώτες μαθητές στη φοίτησή τους και δίνεται στους νέους επαγγελματική προοπτική για να μείνουν στον τόπο τους. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα άμεσα «αντανακλαστικά» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Αθλητισμού σε μια πρωτοβουλία στήριξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Δωδεκάνησο που είχε ξεκινήσει από το ΕΠΑΛ Κω και που σήμερα διευρύνεται στα ΕΠΑΛ σ’ όλη τη νησιωτική χώρα. Η νομοθετική ρύθμιση για τα νησιωτικά ΕΠΑΛ, λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα των Σχολείων στα νησιά μας και τις σύγχρονες ειδικότητες που ζητούν οι μαθητές. Διασφαλίζει τη συνταγματική δέσμευση για τη «νησιωτικότητα» και σέβεται το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών των παιδιών μας στη μόρφωση, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόσταση και τις κοινωνικές δυσκολίες. Θα στηρίξουμε το νομοσχέδιο στη Βουλή και θα συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τις προοδευτικές δομές σε όλο το χώρο της «νησιωτικής» παιδείας. Για ένα συνολικό - ολοκληρωμένο σχέδιο στην τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση που η κοινωνία περιμένει.»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ -.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...