Δωρεάν σεμινάρια στο Καστελόριζο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος, 7 Ιουλίου 2016

-Πιστό στις δεσμεύσεις του, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζει έμπρακτα τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του ακριτικού Καστελλόριζου.

Σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το διήμερο 20-22 Μαΐου στο Καστελλόριζο και αναγνωρίζοντας τις δυσμενείς συνθήκες του επιχειρείν στη Μεγίστη, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους επαγγελματίες του νησιού, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το κόστος διεξαγωγής 2 επιμορφωτικών προγραμμάτων στο νησί.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο του νησιού κο Σαμψάκο, στις 20 Μαΐου 2016, είχε δηλώσει ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται πάντα στο πλευρό των επιχειρηματιών του νομού μας και κυρίως των μικρών και απομακρυσμένων νησιών μας, αντιλαμβανόμενο την δυσκολία μετακίνησης των μελών του και είχε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθούν στο Καστελλόριζο προγράμματα επιμόρφωσης επιχειρηματιών και εργαζομένων, θέλοντας να συμβάλει τόσο στην διασφάλιση εργασίας για τους κατοίκους που δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για τη συνέχιση άσκησης του επαγγέλματος τους, όσο και στην ορθή και ασφαλή λειτουργία της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Σε ακολουθία των δηλώσεων και δεσμεύσεών του, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου υλοποιεί δύο επιμορφωτικά προγράμματα, Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας Γ Κατηγορίας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στο Καστελλόριζο, από εχθές Τετάρτη 6 Ιουλίου έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης.

Τα προγράμματα αφορούν την επιμόρφωση εργοδοτών σε θέματα Τεχνικών Ασφαλείας Γ’ κατηγορίας-Χαμηλή επικινδυνότητα (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) και κατάρτισης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ το οποίο είναι υποχρεωτικό να το παρακολουθήσουν επιχειρηματίες και υπάλληλοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται, διακινούν, παράγουν ή μεταποιούν τρόφιμα.

Τα προγράμματα υλοποιούνται με τη στήριξη του Δήμου Μεγίστης και σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου, Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, έχοντας ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων-μελών της Δωδεκανήσου αλλά και την επιμόρφωση του επιχειρηματικού της κόσμου, θα είναι πάντα αρωγός στην πραγματοποίηση και άλλων επιμορφωτικών προγραμμάτων στο ακριτικό Καστελλόριζο, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Θα επιδιώκεται πάντα η έμπρακτη στήριξη στις Δωδεκανησιακές επιχειρήσεις και στην σκληρή προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του καιρού μας και να παραμείνουν σε λειτουργία και βιώσιμες.

.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...