Διεθνής συνεργασία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΤΜ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου και του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Μούγλων Τουρκίας και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τις δύο πλευρές, διεξήχθη η 10η Τεχνική Συνάντηση από τις 22.09 έως τις 02.10 στη Λέρο. Το θέμα της φετινής Συνάντησης ήταν «Αρχιτεκτονική του τόπου & Αρχιτεκτονική του τύπου». Η Τεχνική Συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως μία άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση με την συνδρομή της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από τους αξιότιμους συναδέλφους Γαλάζιου Θεοδώρα, Γρύλλη Ιάκωβο, Κάζα Κατερίνα, Μαρουλάκη Γιάννη, Παπαθεοδώρου Πάρι, Παπαϊωάννου Αναστασία, Σοφό Μιχάλη, Στριγγλόγιαννη Σέργιο, Σωτηράκη Ξανθή και Φραντζή Ειρήνη των οποίων ο ρόλος υπήρξε καθοριστικής σημασίας.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του τελευταίου 4ημέρου της Τεχνικής Συνάντησης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις εκπροσώπων του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, του καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλη Κολώνα και του αρχιτέκτονα κ. Δημήτρη Ήσυχου. Επίσης, παρουσιάστηκε η εργασία του Αρχιτεκτονικού Εργαστηρίου, στο οποίο έλαβαν μέρος 4 τετραμελείς μικτές ομάδες, οι οποίες επεξεργάστηκαν θέματα που προτάθηκαν από τον Δήμο Λέρου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή. Στο Αρχιτεκτονικό εργαστήριο συμμετείχαν και τελειόφοιτοι Δωδεκανήσιοι φοιτητές Αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια των παρουσιάσεων, ακολούθησε μία ιδιαίτερα ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό.

Η Τεχνική Συνάντηση θεωρείται μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της χρονιάς γεγονός που καταδεικνύεται από την μεγάλη συμμετοχή μελών και των δύο πλευρών. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, Ιωάννης Γλυνός, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής σε τέτοιου είδους δράσεις μέσω των οποίων τα μέλη αποκτούν πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες για την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Λέρου και όλους τους φορείς και συλλόγους του νησιού, για την βοήθεια που παρείχαν στην διεξαγωγή αυτής της συνάντησης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...