Διαμαρτυρία Σωματείων και Φοιτητών κατά του φόρουμ των εργοδοτικών οργανώσεων της Ευρώπης στη Ρόδο

Όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις της Ευρώπης που σχετίζονται με τον τουρισμό ετοιμάζονται να μαζευτούν Δευτέρα και Τρίτη στη Ρόδο για να συζητήσουν πως θα εξασφαλίσουν δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.

Βαφτίζουν «ανθεκτικότητα» στην κλιματική κρίση το ζεστό χρήμα που απαιτούν να εισπράξουν και που το πληρώνουν οι λαοί των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσά τους και ο ελληνικός. Είτε με τη βαριά φορολογία, είτε μέσω των περιβόητων «προαπαιτούμενων», είτε με την τροφοδότηση της ακρίβειας.

Φυσικά για την «ανθεκτικότητα» των εργαζομένων στον τουρισμό, δε γίνεται λόγος, αυτή θεωρείται δεδομένη! Αυτός είναι ο λόγος που ενώ τα εκατομμύρια μοιράζονται σα στραγάλια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δε βρέθηκε ούτε σεντ για να παραταθεί έστω το επίδομα ανεργίας των εποχικών, που αυτές τις μέρες ξεκινούν σιγά σιγά να πιάνουν δουλειά, αλλά ο πρώτος ολόκληρος μισθός, θα αργήσει…

Το ίδιο «ανθεκτικούς» θεωρούν και τους επαγγελματίες ιδιαίτερα του τουρισμού και της εστίασης, που η κυβέρνηση τους στοχοποιεί σαν φοροκλέφτες και τους αναγκάζει να στήνονται στις ουρές και να βάζουν πάλι το χέρι στην τσέπη, με την απειλή υπέρογκων προστίμων, πέρα από όλα τα υπόλοιπα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Παράλληλα είναι πρόκληση να παρουσιάζεται η φιέστα αυτή, ως απάντηση στην κλιματική κρίση, ως βήμα στην προστασία του περιβάλλοντος, όταν είναι ακριβώς αυτή η πολιτική που, όπως και αν μασκαρεύεται, οδηγεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου το αποδεικνύουν. Τα σχέδια για ανεμογεννήτριες στο νησί για να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως και η καταπάτηση των παραλιών από τα μεγάλα ξενοδοχεία δείχνουν ότι καθόλου δεν τους ενδιαφέρει το περιβάλλον και η κλιματική κρίση αλλά αντίθετα αυτός που τους καίει είναι το πώς θα βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Αλήθεια, φταίει η κλιματική αλλαγή που δεν υπήρχαν επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις, στελεχωμένη δασική υπηρεσία, χρηματοδότηση για διάνοιξη δρόμων και καθαρισμό του δάσους και πολλά άλλα μέτρα πρόληψης;

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι σε μια τέτοια εκδήλωση θα βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος μάλιστα το βράδυ τις Δευτέρας θα μιλήσει και σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “RodosPark”.Hκυβέρνηση του είναι αυτή που όταν πρόκειται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δίνει απλόχερα ότι και αν ζητηθεί ενώ για τους εργαζόμενους και τον λαό, μετράει τις αντοχές τις οικονομίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού σωματεία και φορείς να απαντήσουμε στην φιέστα τους όπως ξέρουμε καλύτερα, με τον αγώνα μας και την φωνή μας.

Καλούμε όλο τον λαό την Δευτέρα στις 19:00 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου(Πίσω Είσοδο)σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δίνοντας την δική μας αγωνιστική απάντηση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRA MARE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON

ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝCOSMOTE TECHNICAL SERVICE

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣΤΕΠΑΕΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΜΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΔΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...