Διαμαρτυρία απο τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Παραδεισίου "Αγία Μαρίνα" για την κοπή ευκαλύπτων στο αεροδρόμιο "Διαγόρας"

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ -ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- -Πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε κοπή των ευκαλύπτων στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ Παραδεισίου. Όταν ολοκληρώθηκε το αεροδρόμιο Παραδεισίου το 1979 Φυτεύθυκαν και υιοθετήθηκαν από τον προσκόπους Παραδεισίου 2.000 δύο χιλιάδες ευκλαλυπτοι,περιμετρικά του αεροδρομίου, για την προστασία των κατοίκων από τα καυσαέρια, τον θόρυβο, τα κουνούπια, και για την δημιουργία πρασίνου γύρω από το αεροδρόμιο.

Εκτοτε, άπό τους 2.000 ευκαλύπτους γλίτωσαν από την καταστροφή περίπου 60 δ'εντρα, .

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ,

Τα κατέστρεψαν για να μην τα κλαδεύουν? Μαυτή την λογική, αν ισχύει, για να μην κουρευόμαστε κάθε λίγο στο κουρείο, να κάνουμε ριζική αποτρίχωση.

Τα κατέστρεψαν γιατί εμπόδιζαν τον Πύργο ελέγχου? Μα βλέπουμε ότι εξαφανίστηκαν και δέντρα που ήσαν σε σημεία που δεν ενοχλούσαν

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ,

΄Οποιος και να είναι ο λόγος που κλαδεύουν από την ρίζα τους ευκαλύπτους, ενώ θα πρέπει να κλαδεύεται όχι κάτω από 5 μέτρα ,όπως πληροφορούμεθα, ζητούμε να μάθουμε από που πήραν άδεια για να προβούν σαυτές τις ενέργειες, τον αριθμό πρωτοκόλλου, τι ζητουν στην αίτησή τους, αν έκαναν αίτηση, και αν συμβαδίζουν τα αιτούμενα με τα συμβάντα.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...