Διήμερη επίσκεψη στη Κάρπαθο του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΒΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Διήμερη επίσκεψη στο νησί της Καρπάθου πραγματοποιούν από σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ.κ.  Γιάννης Πάππου και Γιάννης Κακλιός,  για να εξετάσουν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού.
-Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον Έπαρχο κ. Γιάννη Μηνατσή, τον Δήμαρχο κ. Ηλία Λάμπρου, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου κ. Ηλία Μακρή και τον κ. Μιχάλη Μουστακάκη, μέλος της διοίκησης της Ένωσης.

Τα θέματα που τέθηκαν στη διάρκεια των επαφών  ήταν το δυσβάστακτο βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που έχουν «γονατίσει» τους επιχειρηματίες του νησιού, το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και του κόστους μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων. Επίσης, τέθηκε το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ, με τον επιχειρηματικό κόσμο να περιμένει με αγωνία και ανακούφιση την οριστική απόφαση κατάργησής τους από την Ολομέλεια του ΣτΕ σε λίγες ημέρες.

Κοινή διαπίστωση από τις επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο της Καρπάθου ήταν η τραγική εικόνα της αγοράς του νησιού, η οποία έχει μπει ήδη σε χειμερινούς ρυθμούς. Επισημάνθηκε ότι η τουριστική περίοδος έχει συρρικνωθεί μόλις στους τρεις μήνες, ενώ παρά το γεγονός ότι φέτος οι αφίξεις ήταν ελαφρά αυξημένες, τα έσοδα από τον τουρισμό κινήθηκαν πτωτικά.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου, όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κακλιός τόνισαν ότι το Επιμελητηρίο Δωδεκανήσου βρίσκεται πάντα στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου και γενικά των παραγωγικών τάξεων, με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  τους, πολύ δε περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, που το σύνολο των επιχειρήσεων δίνει έναν άνισο αγώνα επιβίωσης μέσα από πρωτοφανώς αντίξοες συνθήκες.

Οι επαφές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου θα συνεχιστούν το Σάββατο, οπότε θα συναντηθούν με τον πρόεδρο των εστιατόρων και εκπροσώπους των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στο  νησί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...