Δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Αποδήμων στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, όντας το επιτελικό όργανο εφαρμογής της πολιτικής της Ελληνικής Πολιτείας για τους Έλληνες της Διασποράς, στοχεύει μεταξύ άλλων και στην παροχή ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους Απόδημους αδελφούς γύρω από μια ευρεία γκάμα θεμάτων (ενδεικτικά: επενδύσεις, φορολογικά, συντάξεις, στρατολογικά, γραφειοκρατικά ζητήματα, κ.α.) που τους απασχολούν και τα οποία άπτονται της επαφής τους με το Ελληνικό Κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά, αποφασίσθηκε (ημερομηνία υπογραφής σχετικής απόφασης από τον επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. κ. Μιχάλη Κόκκινο, η 6η Απριλίου 2015) η ενεργοποίηση μιας πιλοτικής υπηρεσίας η οποία, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα Κ.Ε.Π., αλλά και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αποτελέσει τον σύνδεσμο με άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες όταν συντρέχουν θέματα συναρμοδιότητας, συνδράμοντας τους Απόδημους στην εξεύρεση λύσεων επί των θεμάτων τους.

Ειδικότερα, η συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών στοχεύει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπό ανάπτυξη δικού του συστήματος στα ανά τον κόσμο Προξενεία μας, ώστε η υπηρεσία να είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη διεθνώς και στους τόπους διαμονής των Αποδήμων μας, σύμφωνα με τον πρόγραμμα που το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επεξεργαστεί.

Πρέπει επίσης να τονισθεί ότι στην προσπάθειά μας αυτή θα αξιοποιηθούν όλα τα συστήματα και οι υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε λειτουργία και είναι συναφείς προς τους στόχους μας, όπως π.χ. οι πύλες «ΕΡΜΗΣ», «StartUpGreece», κ.λπ.
Τα στοιχεία επικοινωνίας με την νέα υπηρεσία είναι:

Υπεύθυνη: κα. Χαραλαμπάκη Χριστίνα.

Τηλ.: +30-210-2597539
email: charalabaki@ggae.gr
Fax: +30-210-2597543

Είναι επιθυμία μας να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι στην Ελληνική Ομογένεια και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...