Δημήτρης Γάκης: Συμβόλαιο για την Αλλαγή, με καινοτόμα νησιωτική πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Γάκης: Συμβόλαιο για την Αλλαγή, με καινοτόμα νησιωτική πολιτική

***

Το δικό μας όραμα για την Αλλαγή είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης στη Δωδεκάνησο, ένας νέος «οδικός χάρτης νησιωτικής πολιτικής», που θα δίνει έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των ευαίσθητων νησιωτικών κοινωνιών.

Αυτό είναι το «νησιωτικό άρθρο» του Συμβολαίου για την Αλλαγή, του προοδευτικού προγράμματος κυβέρνησης που παρουσίασε σήμερα στο Λαύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης και σταθερότητας περιμένουν όλοι οι Δωδεκανήσιοι να γίνει πράξη.

Μέσα από τα έντεκα άρθρα - τις προτεραιότητες του ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνεται έμφαση στις καθημερινές και απαιτητικές ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών νοικοκυριών, στο κοινωνικό και αποτελεσματικό Κράτος. Με μεταρρυθμίσεις και θεσμικές τομές θα γίνουμε πιο ισχυροί στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, θα στηρίξουμε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θα σταθούμε δίπλα στο μικρομεσαίο επιχειρηματία για να αναπτυχθούν οι τοπικές αγορές.

Προτεραιότητά μας είναι η καθημερινότητα του πολίτη, η κοινωνική συνοχή. Για τις ευαίσθητες νησιωτικές περιφέρειες, η βιώσιμη ανάπτυξη προβλέπει την προστασία των οικοσυστημάτων τους, των παραλιών, την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, την απρόσκοπτη ενδονησιωτική επικοινωνία.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνονται μέτρα άμεσης νομοθέτησης για αύξηση μισθών και εισοδήματος, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών για να ανασάνει η κοινωνία και ένα σχέδιο μακράς αναπτυξιακής πνοής. Με ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο στη νησιωτική χώρα θα βασίζεται στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, που εύστοχα και έγκαιρα είχαμε

εντοπίσει, διαμορφώσαμε και υλοποιήσαμε. Η εμπειρία και η γνώση μας αυτή, μας οδήγησε στη διεύρυνση των προγραμμάτων στήριξης των νησιωτών, στην οικονομία (μείωση ΦΠΑ) και την πρότασή μας για το Υγειονομικό Ισοδύναμο.

Το Συμβόλαιο για την αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελεί την προοδευτική απάντηση στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που μας άφησε κληρονομιά την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών στα νησιά μας και την απόσυρση του Κράτους από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, στις συγκοινωνίες, στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό.

Με την ισχυρή εντολή νίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η χώρα θα αποκτήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας και την εγγύηση ότι το Κράτος θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας, της περιφέρειας, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον.

Σε αυτό τον αγώνα, θα προχωρήσουμε μαζί, πιο έμπειροι, με το δικό μας πρόγραμμα. Για ένα Κράτος Δικαίου και κοινωνικής συνοχής, για τη Δωδεκάνησο του μέλλοντος που όλοι οραματιζόμαστε!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...