Δημήτρης Γάκης: Σήμερα είναι μια μέρα τιμής για τη γυναίκα.

Δημήτρης Γάκης: Σήμερα είναι μια μέρα τιμής για τη γυναίκα. 


Σήμερα δεν είναι απλά μια μέρα γιορτής είναι κυρίως μια μέρα τιμής. Τιμή για τη γυναίκα, τον εκφραστή της αγάπης της αγωνιστικότητας, της θυσίας. Τιμή για όλες εκείνες που πάλεψαν για δικαιώματα και που ακόμα και σήμερα δίνουν καθημερινές μάχες υπεράσπισης των παιδιών τους όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πολύπαθη Γάζα. Εκεί όπου η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όπως και οι σεξουαλικές επιθέσεις, είναι η καθημερινότητά τους.

 

 Λένε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, πίσω όμως από μια επιτυχημένη γυναίκα δεν κρύβεται κανείς γιατί όλη η επιτυχία είναι δική της.

Είναι μια έκφραση της πατριαρχικής αντίληψης που και σήμερα κυριαρχεί στις λεγόμενες πολιτισμένες κοινωνίες. Η γυναίκα τα δίνει όλα στην οικογένεια και είναι η τελευταία που παίρνει από την οικογένεια. Ακόμα και σήμερα οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με στερεότυπα, λιγότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, χαμηλότερες αμοιβές και καθημερινό αγώνα να σπάσουν την “γυάλινη οροφή”.

Είναι μακρύς όμως ακόμα ο δρόμος. 

Οι γυναικοκτονίες είναι σε έκρηξη διεθνώς το ίδιο και οι ενδο-οικογενειακή βία με θύμα κυρίως τις γυναίκες.

 

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα. 

Οφείλουμε να σχεδιάσουμε πολιτικές για την θεσμική και ουσιαστική καταχώρηση των γυναικείων δικαιωμάτων και την ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς, στην εργασία και την μόρφωση, στην πολιτική και την συμμετοχή στα κοινά.

Αξιοποιούμε τέλος και αναδεικνύουμε το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο της γυναικείας δημιουργίας και την οργανωμένη προσφορά των γυναικείων συλλόγων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

 

Ρόδος 8-3-2024
Δημήτρης Γάκηςπρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...