Δημήτρης Γάκης για Καστελόριζο: Επείγει η τοποθέτηση γιατρού γενικής ιατρικής. Ήρθε η ώρα για το στεγαστικό ισοδύναμο

Δημήτρης Γάκης: Επείγει η τοποθέτηση γιατρού γενικής ιατρικής. Ήρθε η ώρα για το στεγαστικό ισοδύναμο.

Στο Καστελλόριζο βρέθηκε την Πρωτομαγιά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣυΡιζΑ στη Δωδεκάνησο, Δημήτρης Γάκης. Ήταν μια παραγωγική επίσκεψη. Έγιναν συναντήσεις με φορείς αλλά και με απλούς πολίτες. Εισέπραξε την εκτίμηση και την συμπάθεια από όλους σχεδόν τους πολίτες με τους οποίους συνομίλησε και δεσμεύτηκε ότι οι επισκέψεις στο νησί θα γίνουν πιο τακτικές γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πάρα πολλά. Συναντήθηκε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, το λιμενάρχη, τους αγροτικούς γιατρούς.
Όπως σχεδόν σε όλα τα νησιά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της υγείας Και ήταν έντονη η αντίδραση των πολιτών στην αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Παράδειγμα αναφέρθηκε η αναγκαστική μεταφορά του μικρού παιδιού στις απέναντι ακτές προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα υγείας του. Απαίτηση όλου του λαού του Καστελλόριζου είναι να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής και την υποστήριξη των αγροτικών γιατρών. Είναι επίσης αδιανόητο να συνεχίζουν οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς και να μεταφέρονται στην καινούργια θέση των γιατρών που αναχωρούν και το Καστελλόριζο να μείνει ακάλυπτο από την προκηρυσσόμενη θέση.
Άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νησί είναι το στεγαστικό. Απαίτηση τους είναι να ξεκινήσει άμεσα και να υλοποιηθούν  τα σχέδια για την κατασκευή κατοικιών που υπάρχουν. Έφτασε η ώρα για το στεγαστικό ισοδύναμο. Οι μεταθέσεις επίσης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να γίνονται με κανονική και σταθερή ροή.
Αν και η εικόνα του Καστελλόριζου είναι από τις πιο όμορφες των ελληνικών νησιών, είναι απαραίτητη η επισκευή και η αναβάθμιση του «κορδονιού» όπως ονομάζεται η προκυμαία του λιμανιού.
Απαίτηση των κατοίκων είναι να λειτουργήσει η λιμνοδεξαμενή η οποία έχει κατασκευαστεί αλλά παραμένει  ένα τρύπιο λαγήνι με αποτέλεσμα να μην κρατάει καθόλου νερό. Τεράστιο πρόβλημα επίσης είναι η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στο Καστελλόριζο. Καταθέσεις πολιτών ανέφεραν ότι κάποιες φορές η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη δυσοσμία.
Διαπιστώθηκε ένα κλίμα εγκατάλειψης του νησιού από τους πολιτικούς και ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης υποσχέθηκε ότι η παρουσία του θα είναι πάρα πολύ τακτική από δω και πέρα.

Γραφείο τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...