Δήμος Ρόδου: Δράση ενδυνάμωσης στην απασχόληση με θέμα τα τουριστικά επαγγέλματα για γυναίκες και άνδρες ΡΟΜΑ

δελτίο τύπου

Με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου κ. Θωμά Σωτρίλλη, το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολίτικής και Υγείας, υλοποίησε δράση ενδυνάμωσης στην απασχόληση με θέμα τα τουριστικά επαγγέλματα για γυναίκες και άνδρες ΡΟΜΑ που έχουν εργαστεί κατά την τελευταία τουριστική περίοδο σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, είτε επιθυμούν να το πράξουν τους ερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ και με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες, ο Δήμος Ρόδου προχωρά σε δράσεις ενίσχυσης του ενδιαφέροντος για εργασία των ωφελουμένων που διαμένουν σε καταυλισμούς.

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα του πάρκου Ροδινιού τα στελέχη του Παραρτήματος ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολίτικής και Υγείας σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων και Έφορο Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σκάλτσα Φώτιο καθώς και του κ. Παντέχη Διονύσιου αντιπρόσωπου του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποίησε ομιλία ενημέρωσης καλών πρακτικών σε θέσεις εργασίας όπως η οροφοκομία, η λάντζα, η αποθήκη και το σέρβις. Η συζήτηση έκλεισε με την ενημέρωση των ωφελουμένων για τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τις συνθήκες εργασίας.

Οι γυναίκες και οι νέοι άντρες ΡΟΜΑ έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον ώστε να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό  μέσα από την απασχόληση μιας και ήδη αρκετοί εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κον Παναγιώτη Εγγλέζο  που στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση της δράσης .

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...