Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού για την πετυχημένη κοινή παρουσία του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου στην τουριστική έκθεση της Βαρσοβίας

Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

-Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού για την πετυχημένη κοινή παρουσία του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου και της Δ.Κ. Λίνδου στην τουριστική έκθεση της Βαρσοβίας.

 Ροδίτικη και νησιώτικη κουζίνα

ενισχύεται αξιοποιώντας ντόπια υλικά παραγωγής "

 

            Με αφορμή την άκρως πετυχημένη συνεργασία και κοινή παρουσία του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου και της Δ.Κ. Λίνδου, στην Τουριστική Έκθεση της Βαρσοβίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

            Αναλυτικότερα ο κ Γλυνός συνομίλησε λίγο πριν την αναχώρηση τους από την Πολωνία με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κκ Κλούβα και Γκόγκο αντίστοιχα καθώς και με τον Νίκο Ελευθερίου εκ μέρους της πρωτοβουλίας Λινδίων.

            Κατά τη τηλεφωνική συνομιλία ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου" ενημερώθηκε για την παραγωγική και πετυχημένη συνεργασία των δύο τοπικών φορέων που επωμίστηκαν τα έξοδα και την οργανωτική ευθύνη εκπροσώπησης της Ροδίτικης Κουζίνας.

            Από την πλευρά του ο κ Γλυνός υπογράμμισε το γεγονός ότι οι δράσεις προβολής των νησιών μας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους πρέπει να βασίζεται στην ξεχωριστή ονομαστική ταυτότητα (brand destination name) προορισμού.

            Επίσης τόνισε ότι μόνο αν  διασυνδέσουμε τα τοπικά παραγόμενα αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα με την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα μπορούμε να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην προωθούμενη ονομαστική ταυτότητα.

            Ειδικότερα δήλωσε τα εξής:

            "Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η Ροδίτικη ή νησιώτικη κουζίνα αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο όταν οι πρώτες ύλες και τα υλικά είναι τοπικής παραγωγής.            Αυτός πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος και τα τοπικά εστιατόρια συμβάλουν καθοριστικά προσελκύοντας ποιοτικούς επισκέπτες, που επιλέγουν με βάση την ποιότητα.

            Οι πανηγυρισμοί για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών όταν το όφελος δεν διαχέεται σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις δεν έχει κανένα νόημα.

            Για τη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" η ουσιαστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη συνεπάγεται  οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για το σύνολο των επιχειρήσεων και εργαζομένων του τουριστικού τομέα.

            Έχουμε τη θέληση, τις ιδέες και τα μέσα αφενός να εκσυγχρονίσουμε την αναγκαία παρουσία  στις τουριστικές εκθέσεις. αλλά και να προωθήσουμε την προβολή των νησιών με περαιτέρω καινοτόμες ενέργειες."

            Τέλος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός συνεχάρη τους συνομιλητές του, για την εκπροσώπηση της Ρόδου στη Πολωνία και  δεσμεύτηκε για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική προβολή.

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...