Δέσποινα Δελαπόρτα ! Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου ! Της Πίτσας Χατζή

Μια αναγνώριση αλλά και υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στη γυναίκα- σύμβολο της ανιδιοτελούς προσφοράς ,αγάπης και αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας , επισημοποιήθηκε πριν λίγα 24ωρα στο Δημαρχείο της Ρόδου! Σε μια λιτή και ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ.Μεγάρου ανάμεσα στις αρχές του τόπου ,σε εθελοντές του Ε.Ε.Σ ,στην οικογένεια της και πολυάριθμους φίλους της τιμήθηκε απο τον Δήμο με τιμητικό έπαινο για την πολυετή προσφορά της . -Ποιά είναι ομως η Θεσσαλονιά Δέσποινα Δελαπόρτα που απο επιλογή εχει πολιτογραφηθεί Ροδίτισσα ? -Πως βρέθηκε στο νησί του Ηλιου και πως κατάφερε να γίνει σύμβολο αγάπης και προσφοράς της τοπικής κοινωνίας και τόσο αγαπητή?

- Η όμορφη Θεσσαλονικιά ,είναι το 3ο παιδί του Μικρασιάτη Ζαχαρία Στεργιάδη και της Μακεδόνισσας Αθηνάς Μελεγκιώτου απο τη Νιγρίτα Σερρών ! Απο πολύ μικρή έδειξε την φιλομάθεια της και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και ετσι απο τα εννιά της χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με το πιάνο ! Ιδιαίτερα εύπορη η οικογένεια της ,καθώς ηταν γνωστοί και πετυχημένοι έμποροι χρυσού ,με δικά τους χρυσοχωεία ,δραστηριότητα που διατηρούν μέχρι σήμερα, δεν στέρησαν απο τη μικρή Δέσποινα την αγάπη και το πάθος της για την μουσική ,με αποτέλεσμα να σπουδάσει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και να πάρει απο εκει με άριστα το πτυχίο της ως καθηγήτρια πιάνου . Η μητερά της Αθηνά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ευαίσθητου και ανθρώπινου χαρακτήρα της καθώς απο μικρό κοριτσάκι την έβλεπε καθημερινά να δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς και με προθυμία να προσφέρει την βοήθεια της σε συνανθρώπους της! Ο σπόρος στη ψυχή της μικρής Δέσποινας είχε ήδη πέσει και το έδαφος ηταν πλέον έτοιμο να υποδεχτεί τους καρπούς του!

- Μια μετάθεση ζωής !

-Το 1960 παντρεμένη πλέον με τον αείμνηστο Χρήστο Δελαπόρτα , τραπεζικό στο επάγγελμα επίσης Θεσσαλονικιό ,βρίσκονται στο νησί του Ηλιου λόγω μετάθεσης του συζύγου. Η ίδια εχει μια επιτυχημένη καριέρα ως καθηγήτρια πιάνου και πολλοί είναι οι καταξιωμένοι μαθητές της που βγήκαν απο τα χέρια της και στη συνέχεια διέπρεψαν στην επαγγελματική τους ζωή!

-Ανθρωπος ευαίσθητος με έντονα καλλιεργημένο το στοιχείο της προσφοράς ηταν αδύνατον να μείνει αδιάφορη στη πρόταση που της έγινε το 1996 απο τα κεντρικά του Ε.Ε.Σ να αναλάβει την οργάνωση και επαναδραστηριοποίηση του τοπικού τμήματος στο νησί! Ετσι ξεκίνησε άμεσα να λειτουργεί με εκπαιδευτές και εθελόντριες το τμήμα Νοσηλευτικής και μετά απο λίγα χρόνια δημιουργήθηκε και το τμήμα Σαμαρειτών! Εργο επίπονο ,δύσκολο ,χρονοβόρο και χωρίς..ρεπό! -Η Δέσποινα Δελαπόρτα κατάφερε με τον χαρακτήρα που διαθέτει ,τον δυναμισμό και την αγάπη της να ηγείται του περιφερειακού τμήματος της Ρόδου είκοσι χρόνια τώρα ,με απόλυτη επιτυχία! Είναι αδιαμφισβήτητα μια χαρισματική πρόεδρος ,η οποία εκτος απο διάθεση για δουλειά ....αμέτρητες ώρες, διαθέτει ευγένεια ,διακριτικότητα ,δυναμισμό,αποφασιστικότητα ,επιμονή ,υπομονή ,καλλιέργεια ,προγραμματισμό ,χιούμορ και φυσικά ισορροπίες! Αγαπάει εξ'ίσου ολα τα ορκισμένα με τον όρκο του Ερυθροσταυρίτη ...παιδιά της και δίνει την ψυχή της για την καλή λειτουργία του Τμήματος !

-Τελειώνοντας αυτή την σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα της Προέδρου ,θα ηταν παράλειψη εαν δεν αναφερόμουν στη γυναίκα Δέσποινα!

Μια γυναίκα όμορφη με φινέτσα ,έμφυτη αρχοντιά ,που είναι πάντα περιποιημένη και δεν ξέχασε ποτέ στο πέρασμα των χρόνων οτι είναι και παραμένει γυναίκα οπως επίσης είναι μάνα ,γιαγιά ,φίλη ,πρόεδρος ..μα πάνω απ'όλα Ανθρωπος! Η οικογένεια της ,οι κόρες της ,τα 5εγγόνια της και οι γαμπροί της που την λατρεύουν και την στηρίζουν με κάθε τρόπο ,δηλώνουν υπερήφανοι και ευτυχισμένοι που την εχουν δίπλα τους και καμαρώνουν την κάθε της στιγμή!

-Εμείς ολοι οι Ερυθροσταυρίτες και των δυό Σωμάτων Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών είμαστε συγκινημένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι απο την παρουσία της ολα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της Προέδρου και της ευχόμαστε να παραμείνει οπως είναι ακμαία ,ακούραστη ,ανθρώπινη και δίκαιη !

Να είσαι πάντα καλά και άξια αγαπημένη μας κυρία Δέσποινα ,αγαπημένη μας Πρόεδρε ! Είσαι το πρότυπο μας ! Σε ευχαριστούμε κι εμεις με τη σειρά μας που είσαι πλάϊ μας ,είσαι φάρος και λιμάνι μας μας δίνεις με την παρουσία σου και τον δυναμισμό σου αστείρευτη διάθεση προσφοράς και χαρίζεις ελπίδα και αισιοδοξία στη δύσκολη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας !

Πενήντα εφτά χρόνια απο επιλογή στη Ρόδο της καρδιάς και της ψυχής σου ,57 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας , στήσιμο οικογένειας και κοινωνικής προσφοράς σ'αυτό τον τόπο δεν είναι λίγα ...... είναι μια ολόκληρη ζωή!

Μια ηθική ανταμοιβή και μια αναγνώριση του έργου σου μέσα απ'αυτήν σου τη δικριση απο τον Δήμο μας ηταν μια πράξη δικαιοσύνης !

Σε αγαπάμε !

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...