Γυμνάσιο Παραδεισίου: Δράση για τη γυναίκα και την ενδοοικογενειακή βία

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Η ισότητα των φύλων αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα τεράστιο ζητούμενο για την κοινωνία μας. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος προς την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς, όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ισότητας της Ελλάδας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται από το 1977, το Γυμνάσιο Παραδεισίου διοργάνωσε σχετική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση υπέρ των θυμάτων και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Σκοπός μας ήταν να ενθαρρύνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να ονειρευτούν και να παλέψουν για να διεκδικήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο, εμποτισμένο από τις αρχές της ισότητας και της υπεράσπισης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 προσκλήθηκε στο σχολείο μας κλιμάκιο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Ρόδου, με ομιλήτριες την κ. Θεανώ Χρυσού (Κοινωνικός Λειτουργός) και την κ. Φακιδαράκη Δέσποινα (Ψυχολόγος),που παρουσίασαν στα παιδιά της Γ’ τάξης τα παρακάτω θέματα:
· Ενδοοικογενειακή Βία: Προειδοποιητικές ενδείξεις
· Είδη βίας
· Κύκλος Βίας
· Ψυχολογία της Γυναίκας
· Σημάδια Βίαιης σχέσης: Μύθοι και Πραγματικότητα,

Μετά την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά.
Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξαιρετική παρουσίαση των ομιλητριών και είναι βέβαιο ότι οι παρευρισκόμενοι-ες στο μέλλον θα αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και δυναμισμό φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς μέσα στην οικογένεια ή και στον ευρύτερο κοινωνικό τους κύκλο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων/Διδασκουσών και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παραδεισίου ευχαριστούν θερμά τις ομιλήτριες για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση τους στο σχολείο και ευχόμαστε η συνεργασία μας μαζί τους να έχει μια δημιουργική συνέχεια.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...