Γιώργος Πόκκιας: Θα αποκαταστήσουμε την ευνομία στους δρόμους, τις παραλίες, στις πλατείες της Ρόδου

 « Η παρούσα δημοτική αρχή είχε βάλει πολύ  ψηλά στους στόχους της, την ευταξία,  την αισθητική αναβάθμιση των κοινοχρήστων  χώρων, την καθαριότητα, την αποκατάσταση της ευνομίας στους δρόμους του νησιού,  στους αρχαιολογικούς χώρους,  στις πλατείες,  στις παραλίες. Εδώ και 2 μήνες ξεκινήσαμε συστηματικά όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να αποκατασταθεί όλη αυτή η κατάσταση και  τα αποτελέσματα θεωρώ ότι είναι παρά πολύ σημαντικά» δηλώνει σε συνέντευξη του τη Γνώμη ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας . Και συμπληρώνει: «Η προσπάθεια μας είναι συνεχής και συστηματική και έτσι σιγά σιγά φεύγουν από αυτούς τους χώρους. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, θα εντατικοποιηθεί και είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία αυτής της χρονιάς είναι χρήσιμη για όλους και πυξίδα για τις επόμενες χρονιές .
Ο κ. Πόκκιας μιλά για τα διαφυγόντα έσοδα από την παραοικονομία που απλώνει τα πλοκάμια της σε όλο το νησί: «Πιστεύω ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Η παρα-οικονομία που αναπτύσσεται και στις παράλιες και στους κοινοχρήστους χώρους οδηγεί σε τεράστια απώλεια εσόδων για το Κράτος καθώς και στην απώλεια εισφορών και εσόδων τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πολύ σημαντική είναι και η απώλειά εσόδων για το Δήμο μας, από την μη αξιοποίηση των Κοινόχρηστων χώρων».
Μιλά για την άλλη «πληγή» του νησιού, την αδέσποτη βόσκηση: «Εχει περιοριστεί σε κάποιο βαθμό το φαινόμενο, εξακολουθεί όμως να υπάρχει και να χρήζει πιο εντατικής προσπάθειας. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι  το νησί έχει βοσκο-ικανοτητα  για περίπου 20,000 αιγοπροβάτα  και αυτά που υπάρχουν στο νησί είναι πάνω από 100,000. Θα πρέπει να συνδράμουν σε αυτό και οι 900 περίπου κτηνοτρόφοι, που υπάρχουν».
Τοποθετείται για την δημοτική αρχή και το παραχθέν έργο αλλά και για τις  αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της. Αφού περιγράφει το δυσμενές τοπίο μέσα στο οποίο κινήθηκε η δημοτική αρχή τους πρώτους μήνες αναφέρει: «Μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς και αντίξοες συνθήκες, έχει υλοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα σημαντικό έργο και έχουν σχεδιαστεί ακόμα πιο σημαντικά ζητήματα τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα, άρα θεωρώ ότι το πρόσημο είναι απόλυτα θετικό και ιδιαίτερα για εμάς  που γνωρίζουμε το τι σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και πίστη  για το τελικό αποτέλεσμα.
 Όσον  άφορα τις αντιπαραθέσεις και τις διενέξεις που αναφέρετε, πάντα σε έναν ζωντανό οργανισμό υπάρχουν και στιγμές έντασης και συγκρούσεις  και με την καλή έννοια θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και δημιουργικές πολλές φορές,  γιατί μέσα από αυτές τις συγκρούσεις, τις θέσεις και τις αντιθέσεις, έρχεται και η σύνδεση. Κάποιες διενέξεις από αυτές , θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και ιδίως αυτές που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία της πολιτικής,  με την αντιπαράθεση σκέψεων, ιδεών, απόψεων αλλά προέρχονται από προσωπικά ελατήρια και προσωπικές διαφορές. Εκτιμώ όμως ότι ο Δήμαρχος  ο Φώτης ο Χατζηδιάκος, στο επόμενο διάστημα θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  και τα αναγκαία μέτρα που κρίνει για να μην υπάρχουν τέτοιες αντιθέσεις και διενέξεις, που πλήττουν την εικόνα της παράταξης και δυσχεράνουν το έργο μας».
Ο κ. Γιώργος Πόκκιας σχολιάζει τέλος την πολιτική κατάσταση στη χώρα: «Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων και των παραισθήσεων στην χώρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε μαγικά ραβδιά.
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ενταχθεί  στο ρεαλισμό και να υλοποιήσει,  έστω και με όποιο περισσότερο κόστος και με οποίο περισσότερο τίμημα για τους πολίτες,  ένα τρίτο μνημόνιο  έχει και τα θετικά του και κάποια στιγμή πρέπει όλοι οι Έλληνες να αντιληφτούμε ότι για να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση μας πρέπει όλοι μας γίνουμε λίγο καλύτεροι».


1.Nα ξεκινήσω από του κάθε είδους παράνομους, σε παραλίες και δρόμους της Ρόδου που έχετε βάλλει ως στόχο μαζί με συναρμόδιες υπηρεσίες, να περιορίσετε...Έκανε ιδιαίτερα εντύπωση ο αριθμός που αναφέρατε, οτι πλησιάζουν τις 800...Θα μπεί τάξη;
Η Ρόδος είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας,  η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού,  που και είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε την εικόνα  της.  Από την πρώτη στιγμή,  η παρούσα δημοτική αρχή,  είχε βάλει πολύ  ψηλά στις προτεραιότητες  και στους στόχους της, την ευταξία,  την αισθητική αναβάθμιση των κοινοχρήστων  χώρων, την καθαριότητα, την αποκατάσταση της ευνομίας στους δρόμους του νησιού,  στους αρχαιολογικούς χώρους,  στις πλατείες,  στις παραλίες. Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε  από την πρώτη στιγμή, ένα γενικότερο πλάνο,  στο πώς θα οριοθετηθούν οι υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες, οι μικροπωλητές,  οι εμποροπανηγύρεις των χωριών,  πως θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές των λαϊκών αγορών, όλες αυτές οι δραστηριότητες  οι οποίες θεωρούνται υπαίθριες και δίνονται σχετικές αδειοδοτήσεις με  συγκεκριμένη διαδικασία του νόμου.
Δυστυχώς η γενικότερη οικονομική δυσπραγία και η ανεργία στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι συμπολίτες μας,  έχει  ωθήσει πολλούς συμπατριώτες μας αλλά και ακόμα περισσότερους  δυστυχώς αλλοδαπούς, περαστικούς από το νησί μας, αυθαίρετα και χωρίς σχετικές αδειοδοτήσεις να προβαίνουν σε                   οικονομικές δραστηριότητες κάθε μορφής - από πώληση φρούτων, αναψυκτικών, σάντουιτς, καντίνες χωρίς άδειες, κτλ -. Παρόλο που η προσπάθεια ήταν από την αρχή να παρέμβουμε δυναμικά για να "μαζέψουμε" αυτή την κατάσταση, η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, ανθρώπων δηλαδή που θα έλεγχαν όλο αυτό το σύστημα στους πρώτους μήνες, μας είχε οδηγήσει σε πολλά προβλήματα όσο αφορά την εικόνα της πόλης. Τους τελευταίους μήνες και ιδιαιτέρα μετά την επανένταξη στο δυναμικό του Δήμου, ενός αριθμού δημοτικών αστυνόμων και την κατανομή τους σε διαφορές διευθύνσεις,  ενισχύθηκε και  η διεύθυνση εμπορίου που έχω την τιμή να προΐσταμαι,  και εδώ και 2 μήνες σχεδόν ξεκινήσαμε συστηματικά όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να αποκατασταθεί όλη αυτή η κατάσταση και  τα αποτελέσματα θεωρώ ότι είναι παρά πολύ σημαντικά.
Στην αρχή,  βάλαμε στόχο από το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο,  να φύγουν όλοι όσοι εμπορεύονταν παράνομα,  από τους αθίγγανους μέχρι ανθρώπους που δεν είχαν σχετική άδεια και βλέπαμε παντού να στήνουν πάγκους και να πουλάνε οτιδήποτε. Αφού κάναμε αρκετές εξορμήσεις σε όλο το νησί,  αυτό μαζεύτηκε εντυπωσιακά.
Ακολούθως με  εντολή του Δημάρχου και σε συνεννόηση και με τους συναρμόδιους συναδέλφους,    ξεκινήσαμε ελέγχους στις παραλίες  της πόλης  και του νησιού μας όπου και εκεί τα αποτελέσματα σύντομα ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Την πρώτη μέρα πχ στις παραλίες της Ρόδου εκδιώξαμε πάνω από 100 παράνομους οι οποίοι εμπορεύονταν τα πάντα καθώς επίσης και αρκετούς μασέρ που δημιουργούσαν το πρόβλημα και παρενοχλούσαν τους λουόμενους.  Και αυτή η ενόχληση προκύπτει και από σχετικές μελέτες και έρευνες που περιγράφουν τα παράπονα των επισκεπτών μας. Επί ένα μήνα ήδη, στην αρχή  με τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και στην συνέχεια με τη συνδρομή και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών,  - Ελληνική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, ΔΟΥ,  Λιμεναρχείο - συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια τα οποία ξεκίνησαν συστηματικούς ελέγχους οι οποίοι συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν.
Εδώ και λίγες μέρες ξεκινήσαμε αντίστοιχους ελέγχους και στην Μεσαιωνική πόλη,  σ αυτό το στολίδι του νησιού μας,  όπου έχουν συρρεύσει και εκεί αρκετές δεκάδες και εκατοντάδες παρανομών πωλητών κυρίως αλλοδαπών,  οι οποίοι παρενοχλούν τους επισκέπτες μας.  
Στη  Παλιά Πόλη αντιμετωπίζουμε  επίσης δυο ακόμα μεγάλα προβλήματα που είναι η κατάληψη αυθαίρετα κοινοχρήστων χώρων και η ανάπτυξη παράνομα τραπεζοκαθισμάτων από μαγαζιά,  καθώς επίσης και η άγρα πελατών, όπου και στα θέματα αυτά με τη συνδρομή των αρμόδιων συναδέλφων ξεκινάμε άμεσα δραστικές παρεμβάσεις.
Θεωρώ ότι,  από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας , έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η παράνομη εμπορία στους κοινόχρηστους χώρους, όσοι ασχολούνταν με αυτήν αντιλήφθησαν ότι η προσπάθεια μας είναι συνεχής και συστηματική και έτσι σιγά σιγά φεύγουν από αυτούς τους χώρους,  αντιλαμβανόμενοι ότι και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά αλλά και το "κυνηγητό" από πλευράς των υπηρεσιών μας είναι συνεχές και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να υπάρχει αυτή η εικόνα που προσβάλει το νησί μας, προσβάλει τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό που λέγεται Ρόδος καθώς επίσης και τον πολιτισμό μας. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, θα εντατικοποιηθεί και είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία αυτής της χρονιάς είναι χρήσιμη για όλους και πυξίδα για τις επόμενες χρονιές .
2. Τα διαφυγόντα έσοδα του δήμου αλλά και τους κράτους σε τι ποσά τα υπολογίζετε;
Η ακριβής  εικόνα των διαφυγόντων εσόδων δεν μας είναι γνωστή. Όμως πιστεύω ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Η παρα-οικονομία που αναπτύσσετε και στις παράλιες και στους κοινοχρήστους χώρους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τεράστια απώλεια εσόδων για το Κράτος.
Η μαύρη εργασία που υπηρετεί αυτή την παραοικονομία, προκαλεί σημαντική αιμορραγία και απώλεια εισφορών και εσόδων τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Πολύ σημαντική είναι και η απώλειά εσόδων για το Δήμο μας, από την μη αξιοποίηση των Κοινόχρηστων χώρων σε μια πολύ δύσκολη οικονομική  συγκυρία  λόγω και της απώλειας του ΔΗΦΟΔΩ.
Είναι υποχρέωση μας λοιπόν, όπως και των υπολοίπων ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους,  να πατάξουμε όλη αυτή την παραοικονομία και γι  αυτό προσπαθούμε θα συνεχίσουμε πιο οργανωμένα και συντονισμένα όλη αυτή  τη δουλειά.



3. Με τα αδέσποτα τι έχει γίνει; Τα ..."εξολοθρεύσατε";
Το ζήτημα των αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας και  όπως γνωρίζεται από την πρώτη στιγμή ήμασταν πάρα πολύ αυστηροί και πάρα πολύ αποφασιστικοί στο να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο και ιδίως  να "εξαφανίσουμε"  τα ανεπιτήρητα ζώα από τους δρόμους για να μην προκαλούνται τροχαία ατυχήματα καθώς επίσης και από τις καλλιέργειες των αγροτών για να βοηθήσουμε τον Πρωτογενή Τομέα να αναπτυχτεί και να παράγει,  κάτι που η  παρουσία των ζώων στις καλλιέργειες δυσκολεύει και προκαλεί τεράστιες ζημιές.
Έχουμε κάποια αποτελέσματα από την προσπάθεια αυτή, έχει περιοριστεί σε κάποιο βαθμό το φαινόμενο, εξακολουθεί όμως να υπάρχει και να χρήζει πιο εντατικής προσπάθειας. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι  το νησί έχει βοσκο-ικανοτητα  για περίπου 20,000 αιγοπροβάτα  και αυτά που υπάρχουν στο νησί είναι πάνω από 100,000. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι αυτό απαιτεί καλύτερη  διαχείριση και θα πρέπει να συνδράμουν σε αυτό και οι 900 περίπου κτηνοτρόφοι, που υπάρχουν και που πρέπει να είναι πιο επιμελείς και να  τα περιορίζουν τα ζώα τους  στους καθορισμένους βοσκότοπους και όχι να τα αφήνουν ανεπιτήρητα και αδέσποτα. Σήμερα πάνω στο νησί, έχουν αναπτυχθεί 25 περίπου παγίδες για τη σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων και συνεχώς αναπτύσσουμε νέες  σε συνεργασία με τα Τοπικά συμβούλια των χωριών, όπου εμφανίζεται το πρόβλημα. Όσα συλλαμβάνονται στις παγίδες αυτές, προωθούνται στο σφαγείο και αφού ελεγχτούν και σφαγιαστούν,  προωθούνται στα ιδρύματα και  σε άλλες κοινωφελείς δράσεις.
Μετά το τέλος του καλοκαιριού, έχοντας πια για υποστήριξη μας, τόσο στελέχη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, όσο και στελέχη από την πρώην δημοτική αστυνομία,  αυτή η προσπάθεια  θα εντατικοποιηθεί για να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό αυτό το πρόβλημα,  το οποίο επίσης δημιουργεί αρνητική εικόνα για το νησί μας,  κινδύνους ατυχημάτων στους δρόμους μας,  καταστροφές στις  καλλιέργειες των αγροτών μας.
4. Τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής αρχής πως την κρίνετε; Σας ικανοποιεί; Τις διενέξεις και τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν εντός δημοτικής αρχής που τις αποδίδετε;
Συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες ένας χρόνος,  από την ανάληψη της διαχείρισης των δημοτικών μας πραγμάτων  από την παράταξη μας με επικεφαλής τον Φώτη τον Χατζηδιάκο. Να αναφέρω λίγο τις συνθήκες που βιώσαμε αυτή τη περίοδο, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια δίκαιη αποτίμηση του έργου μας.
Είχαμε από την αρχή μια παράλογη προσφυγή για το καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα, που δημιούργησε μια τεράστια καθυστέρηση πάνω από έξι μήνες μέχρι να τελεσιδικήσει και που εκ των πραγμάτων δυσχέρανε το έργο μας.
Την ίδια περίοδο, μια άλλη δικαστική απόφαση, αυτή της κατάργησης του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. , μας δημιούργησε και μας δημιουργεί μια μεγάλη δημοσιονομική ασφυξία στα οικονομικά του Δήμου μας και μας δένει τα χέρια να υλοποιήσουμε άμεσα το πρόγραμμα μας.
Παράλληλα όλη αυτή τη περίοδο βιώνουμε συνολικά σαν χώρα, μια άνευ προηγούμενη πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα, που επιτείνεται από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.  Η χώρα δεν κυβερνείται ομαλά, το κεντρικό κράτος είναι ανύπαρκτο και εμείς της Αυτοδιοίκησης, έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας, χωρίς πόρους, χωρίς στήριξη και χωρίς ουσιαστική συνεργασία με τη Κυβέρνηση. Να σας  πω μόνο, οτι εδώ και έξι μήνες ζητάμε συναντήσεις με τα Υπουργεία για να προωθήσουμε τα θέματα του Δήμου, και δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση.  
Ο τουρισμός μας, που αποτελεί τη βαριά μας βιομηχανία, έχει πληγεί επίσης λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας,  οι επιχειρήσεις μας στενάζουν και η απασχόληση έχει πληγεί σημαντικότατα.
Μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς και αντίξοες συνθήκες, έχει υλοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα σημαντικό έργο και έχουν σχεδιαστεί ακόμα πιο σημαντικά ζητήματα τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα, άρα θεωρώ ότι το πρόσημο είναι απόλυτα θετικό και ιδιαίτερα για εμάς  που γνωρίζουμε το τι σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και πίστη  για το τελικό αποτέλεσμα.
 Όσον  άφορα τις αντιπαραθέσεις και τις διενέξεις που αναφέρεται, πάντα σε έναν ζωντανό οργανισμό υπάρχουν και στιγμές έντασης και συγκρούσεις  και με την καλή έννοια θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και δημιουργικές πολλές φορές,  γιατί μέσα από αυτές τις συγκρούσεις, τις θέσεις και τις αντιθέσεις, έρχεται και η σύνδεση. Πιστεύω βέβαια,  ότι κάποιες διενέξεις από αυτές που αναφέρεται θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και ιδίως αυτές που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία της πολιτικής,  με την αντιπαράθεση σκέψεων, ιδεών, απόψεων αλλά προέρχονται από προσωπικά ελατήρια και προσωπικές διαφορές. Εκτιμώ όμως ότι ο Δήμαρχος  ο Φώτης ο Χατζηδιάκος, στο επόμενο διάστημα θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  και τα αναγκαία μέτρα που κρίνει για να μην υπάρχουν τέτοιες αντιθέσεις και διενέξεις, που πλήττουν την εικόνα της παράταξης και δυσχεράνουν το έργο μας. Επίσης πιστεύω ότι όσον άφορα την συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, την οριζόντια συνεργασία, υπάρχουν  αρκετές δυνατότητες βελτίωσης, γιατί μέσα από την συνεργασία έρχονται καλυτέρα αποτελέσματα. Κάνεις δεν τα ξέρει όλα. Όλοι έχουμε ανάγκη από την καλή ιδέα, την καλή σκέψη ή την παρατήρηση του αλλού συναδέλφου για να μπορέσουμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν που θα επιλύει θέματα και θα ικανοποιεί τους συμπατριώτες μας.
Πιστεύω λοιπόν,  ότι το παραγόμενο έργο της δημοτικής αρχής είναι σημαντικό ,άλλα υπάρχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες βελτίωσης,  και να μπορέσουμε  ταυτόχρονα να το εμφανίσουμε στην κοινωνία διότι υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις και δράσεις  που υλοποιούνται και δεν τις γνωρίζουν  οι  πολίτες γιατί έχουμε και ένα έλλειμμα επικοινωνιακό, προβολής δηλαδή αυτού που γίνεται.  Όμως  "έχουν γνώσιν οι φύλακες" και το επόμενο διάστημα με διορθωτικές κινήσεις θα αντιμετωπιστούν όσα αρνητικά εμφανίζονται σε ένα ζωντανό οργανισμό, όπως είναι μια Δημοτική Αρχή 29 συναδέλφων που αποτελούν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, των 42 συναδέλφων, προέδρων των κοινοτήτων και επίσης των δεκάδων συναδέλφων που υπηρετούν τα τοπικά συμβούλια και αυτοί έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο και εργάζονται και δουλεύουν αρκετά για να μπορέσει κάθε κομμάτι του νησιού μας να βελτιώνει τις συνθήκες  που ζουν οι πολίτες, συμπατριώτες μας.

5. Το γενικότερο πολιτικό τοπίο πως το βρίσκετε;
Η πατρίδα μας βιώνει μια πολύ δυσάρεστη και δραματική κατάσταση, η φετινή χρονιά είναι μια από τις δυσκολότερες του ιστορία του τόπου μας.
Οι εθνικές εκλογές, με την κυβερνητική αλλαγή, η παρατεταμένη και ατυχής αρχική διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους μας, για την οικονομική μας στήριξη, το αχρείαστο και διχαστικό δημοψήφισμα, τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών,  η τελική και πολύ σκληρή για όλους τους Έλληνες, συμφωνία άλλα και τώρα οι πρόωρες εκλογές, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε τραγική κατάσταση, έχουμε πάει αρκετά χρόνια πίσω και δυστυχώς ο λογαριασμός που έχουμε να πληρώσουμε οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ βαρύς και ασήκωτος με το τρίτο μνημόνιο, το μνημόνιο της αριστεράς.
Από την άλλη πλευρά,  βέβαια,  οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική και σοβαρή πρόταση, που θα δίνει προοπτική στη Χώρα και στους Πολίτες,  απλά κάποια πράγματα θα έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα με καλύτερη συνεργασία και εθνική συνεννόηση.
Θέλω  να πιστεύω ότι τελειώνοντας και με την ταλαιπωρία στην οποία μπαίνουμε, εξαιτίας των πρόωρων πάλι εκλογών, θα βελτιωθούν τα πράγματα και δεν θα  υπάρξει και άλλος χαμένος χρόνος. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων και των παραισθήσεων στην χώρα, ότι υπάρχουν  δηλαδή εύκολες λύσεις, μαγικές συνταγές, σωτήρες και μάγοι που με το ραβδάκι τους θα αλλάξουν ως δια μαγείας  την κατάσταση. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε μαγικά ραβδιά.
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ενταχθεί  στο ρεαλισμό και να υλοποιήσει,  έστω και με όποιο περισσότερο κόστος και με οποίο περισσότερο τίμημα για τους πολίτες,  ένα τρίτο μνημόνιο  έχει και τα θετικά του και κάποια στιγμή πρέπει όλοι οι Έλληνες να αντιληφτούμε ότι για να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση μας πρέπει όλοι μας γίνουμε λίγο καλύτεροι. Να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας. Ότι δλδ έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Νοιώθω ότι τα τελευταία 5 χρόνια στην χώρα δεν επικράτησε η λογική και η σύνεση, υπήρξαν πράγματα που  έπρεπε να έχουν αποφευχθούν,  έπρεπε να υπάρχει εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, έπρεπε από την πρώτη στιγμή - όπως έκαναν όλες οι χώρες τις Ευρώπης που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα - να συνεργαστούν όλοι στη βάση ενός συμφωνημένου εθνικού σχεδίου και να απέφευγαν την εύκολη   αντιμνημονιακή φρασεολογία και το λαϊκισμό που υιοθέτησαν οι περισσότεροι. Πιστεύω ότι,  όλοι μας έχουμε γίνει πιο σοφοί,  τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και εμείς οι πολίτες. Και οι επιλογές μας από δω και πέρα θα εμφορούνται από την λογική,  το ρεαλισμό, το μέτρο,  και όχι την  υπερβολή,  το χάϊδεμα του αυτιού ή της άποψης ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις  χωρίς κόστος και  επιπτώσεις.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...