Για τη μείωση των ελαφιών που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, του Θάνου Ζέλκα

Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ

Αυτή τη φωτογραφία την έβγαλα το βράδυ 27ης προς 28η Ιουλίου σε περιπολία με την εθελοντική ομάδα για αναζωπυρώσεις στη Νότια Ρόδο. Ήμασταν έξω από το Βάτι και τα ελάφια μετά από την ανυπολόγιστη καταστροφή αναζητούσαν τροφή και νερό παντού.

Αφού λοιπόν τους καταστρέψαμε το σπίτι τους, διαβάζω σήμερα στη Ροδιακή Εφημερίδα ότι επειδή θεωρούμε ότι ο πληθυσμός των ελαφιών έχει αυξηθεί και προφανώς προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, πρέπει να μειωθεί.

Επειδή με όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, έχω πάψει προ πολλού να είμαι καλοπροαίρετος, θα ήθελα κάποια επίσημα χείλη να μου εξηγήσουν τι σημαίνει "μείωση πληθυσμού" και αν αυτό θα είναι μια νέα στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Για παράδειγμα έχουμε πολλά ελάφια, βάζουμε τους κυνηγούς να τα σκοτώσουν; Έχουμε πολλούς ομοφυλόφιλους, τους πυροβολάμε εν ψυχρώ στο δρόμο; Έχουμε πολλούς διαφωνούντες, τους στέλνουμε "εκδρομές" στα ξερονήσια ξέρω γω;

Παιδιά ως προειδοποιήση σας το λέω. Δεν το πάτε κάλα. Το σύστημα "πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι" δεν δουλεύει στον 21ο μετά Χριστόν αιώνα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...