Για κατάχρηση δικαιώματος καταγγέλλει Ροδίτης επενδυτής την ΔΕΥΑΡ στον Συνήγορο του Πολίτη και τον Γενικό Γραμματέα Αποκ. Διοίκησης Αιγαίου

Για την κατάχρηση δικαιώματος και εν προκειμένω εξουσίας κατήγγειλε συμπολίτης μας στην Ανεξάρτητη Αρχή “ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”, αλλά και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου την εταιρεία ύδρευση (ΔΕΥΑΡ), μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια αναμονής προκειμένου αυτή να υδροδοτήσει το επενδυτικό έργο του που είναι σε εξέλιξη.
“ Όταν ένας επενδυτής περιμένει στην Ελλάδα του 2014, από τις αρχές του 2010 ένα οργανισμό κοινής ωφέλειας για να του δώσει νερό, νομίζω πως η πολιτεία οφείλει να διερευνήσει τι έχει συμβεί. Αν θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε ένα συγκροτημένο κράτος που λειτουργεί με κανόνες χρηστής διοίκησης” αναφέρει στην επιστολή – καταγγελία του ο συμπολίτης μας, την οποία κοινοποιεί και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Μάλιστα με την επιστολή του αυτή ο συμπολίτης μας καταγγέλλει και την αδιαφορία των τοπικών αρχόντων του Δημοτικού διαμερίσματος στο οποίο υλοποιείται το έργο αυτό. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Την στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και το βαθμό που αποφάσεις ή παραλήψεις των τοπικών αρχόντων μπορούν να επηρεάσουν την υλοποίηση ή ολοκλήρωση μιας επένδυσης, μπορείτε να την διαπιστώσετε από τις συνημμένες επιστολές μας. Μια στάση που υποδηλώνει την παγιωμένη αντίληψη “δεν σου απαντώ”, ό,τι δε και αν εσύ πολίτη-υπήκοε λες, αδιαφορώ. Ακόμα και όταν σε εξωθούν να υπερβείς τα όρια της ευγένειας σου και να γίνεις πολύ αυστηρός για πράξεις τους -που μπορεί και να έχουν ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας- και να τις καταγγέλλεις, μαζί δε με αυτές και αυτούς, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με την ίδια αλαζονεία και υπεροπτική συμπεριφορά”.
Και συνεχίζει: “Δεν σας αποστέλλω τα συνημμένα για να ζητήσω να κάνετε κάτι για έμενα. Όπως κτίζαμε μέχρι τώρα δίχως νερό, κατά τον ίδιο τρόπο αποφασίσαμε και πως θα λειτουργήσουμε την επένδυση μας δίχως νερό. Με πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης. Και θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στους επισκέπτες –πελάτες μας, ποιοι μας εξανάγκασαν να λειτουργήσουμε κατ αυτόν το τρόπο. Το μόνο που θέλουμε να ελπίζουμε είναι πως δεν θα έλθει η πολιτεία, για να μας πει πως δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό. Ούτε και θέλουμε να μπούμε σε διαδικασίες διεκδίκησης αποζημίωσης μέσα από την δικαστική οδό, για την οικονομική βλάβη που έχουμε υποστεί. Ανούσιο και ψυχοφθόρο να δικαιωθούμε μετά από 5-10 χρόνια, που μπορεί τότε και να μην υπάρχουμε. Έχοντας για όλη την περίοδο που θα διαρκεί η αντιδικία μας, τους μηχανισμούς της τοπικής εξουσίας απέναντι μας.”
Για να καταλήξει με ένα “ρητορικό” ερώτημα:
“Από πού μπορεί να απορρέει η δύναμη τους, να υπονομεύουν μια εθνική προσπάθεια για τοπική ανάπτυξη, ατιμωρητί; Πώς μπορεί ο πολίτης να αμυνθεί σε αυτές τις πρακτικές τους; Ποιος είναι ο δημόσιος φορέας που θα τον στηρίξει; Είναι ο Συνήγορος του Πολίτη; Είναι ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ; Είναι κάποιο Υπουργείο και Υπουργός; ή είναι μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός; Γιατί πιστεύω πως , κάποιος, κάπου θα πρέπει να υπάρχει και για εμάς”.
Είμαστε και εμείς περίεργοι να το διαπιστώσουμε. Αλλά και να του δώσουμε μια συμβουλή. Γιατί δεν το στέλλει να καταχωρηθεί στα ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες; Ίσως με αυτό να μπορέσουμε ως “νήσος Ρόδος” να κατακτήσουμε εκτός από το μελεκούνι και την Αρχαγγελίτικη σούστα, ακόμα μια πρωτιά!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...