Γιάννης Παππάς: «Τα Δωδεκάνησα των ρεκόρ»

Γιάννης Παππάς: «Τα Δωδεκάνησα των ρεκόρ».

Άρθρο του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ, Γιάννη Παππά στην Εφημερίδα Παραπολιτικά.

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στα Δωδεκάνησα το μυαλό όλων πηγαίνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε τίτλους όπως «Σπάει όλα τα ρεκόρ η τουριστική κίνηση στα Δωδεκάνησα», «Η χρονιά των ρεκόρ για τα Δωδεκάνησα και της δικαίωσης». «Τα Δωδεκάνησα οδήγησαν την κούρσα του τουρισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη», «Στην κορυφή των προτιμήσεων τα Δωδεκάνησα για ακόμα μία σεζόν» και άλλοι ανάλογοι τίτλοι. Ο λόγος είναι απλός και προφανής. Τα Δωδεκάνησα αποτελούν εδώ και δεκαετίες τον «σημαιοφόρο» της ελληνικής οικονομίας με τον τουρισμό να αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της, όπως συχνά αναφέρουμε. Και δεν είναι υπερβολή αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο τα νησιά μας για τη φυσική τους ομορφιά και τις υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου. Και κάποιες από τις επιτυχίες μας τις σημειώσαμε σε περιόδους δύσκολες στις οποίες ανταπεξήλθαμε με επιτυχία.

Κάθε λογικός άνθρωπος θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε τα Δωδεκάνησα να είναι αυτό το οποίο αξίζουν να είναι. Η περιοχή των ρεκόρ όχι μόνο στον τουρισμό αλλά με σημείο εκκίνησης την τουριστική δραστηριότητα.

Με στόχους όπως οι επενδύσεις στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να στραφεί και σε εναλλακτικές κατευθύνσεις με προσέλκυση επενδύσεων από άλλες χώρες. Με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα φέρνουν πόρους από το εξωτερικό και άλλες περιοχές όχι μόνο τους μήνες της τουριστικής περιόδου. Με ανάπτυξη ειδικού καθεστώτος φορολογίας για την προσέλκυση επενδύσεων και απώτερο στόχο οι νέοι άνθρωποι να μην αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό αλλά να φτιάχνουν τη ζωή τους και το μέλλον τους σε έναν υπέροχο τόπο που προσφέρει ποιότητα ζωής. Η είδηση ότι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας, η οποία επέδειξε αύξηση πληθυσμού είναι αυτή του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα 324.542 άνθρωποι έναντι 309.015 το 2011 αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα χρέος έτσι ώστε και στην απογραφή του 2031 να υπάρχει η ίδια εικόνα. Το γεγονός ότι η αύξηση προέρχεται από τα Δωδεκάνησα από τη στιγμή που οι Κυκλάδες σημείωσαν μείωση, καθιστά το χρέος να επιδιώξουμε το ρεκόρ ακόμα μεγαλύτερο.

Ο ορίζοντας για να γίνουν αυτά είναι πιο ορατός από ποτέ και έχουμε την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να τα κάνουμε πράξη. Ένας βήμα για να γίνουν πραγματικότητα πιο γρήγορα είναι η επιστροφή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών. Ένας στόχος που κάποιοι χαρακτήρισαν ως λαϊκισμό αλλά πιστεύω ότι είναι χρέος απέναντι στους ακρίτες. Η επιστροφή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών είναι χρέος μας και προσωπικό στοίχημα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...