Γιάννης Γλυνός, επικεφαλής της ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ στις εκλογές του ΤΕΕ Δωδ/σου: Δεν υπάρχει χρόνος ανοχής! Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

Ο Γιάννης Γλυνός, επικεφαλής της παράταξης Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών που κατέρχεται στις εκλογές του ΤΕΕ Δωδεκανήσου μας παραχωρεί συνέντευξη και εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να τεθεί επικεφαλής της παράταξης και να διεκδικήσει την διοίκηση του ΤΕΕ. Η συνέντευξη Ε:Κύριε Γλυνέ πως πήρατε την απόφαση να ηγηθείτε της παράταξης ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ; Α:Η ενασχόληση μου με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τις δυνατότητες του Επιμελητηρίου μας και τις αδυναμίες που εμφανίζει. Οι συνθήκες χρόνο με το χρόνο δυσκολεύουν και δεν υπάρχει πλέον χρόνος ανοχής. Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και να πάρουμε αποφάσεις. Με αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας τα προβλήματα του κλάδου μου μέσα από εικοσάχρονη ενεργούς επαγγελματικής διαδρομής , πήρα την απόφαση να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ. , της ανεξάρτητης παράταξης η οποία δημιουργήθηκε το 1990 και της οποίας είμαι μέλος.

Ε:Πως κρίνετε τη μέχρι σήμερα πορεία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου; Α:Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να αισθανθούν οι μηχανικοί ότι υπάρχει ένας φορέας υποστηρικτικός, καθοδηγητικός και όχι υποβαθμισμένος. Ο θεσμός του « Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας» ο οποίος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξης του Επιμελητηρίου, ανύπαρκτος. Η Λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων και Διοικητικών Δομών του ΤΕΕ, η ανάδειξη της νησιωτικότητας, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, οι συνεργασίες με φορείς του τόπου μας και τόσα άλλα θέματα στα οποία το ΤΕΕ θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο για την αναβάθμιση του κλάδου μας όσο και για την ανάπτυξη του τόπου μας, φαίνεται σήμερα να είναι σε καταστολή. Ε:Τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών είναι μεγάλα και στην περιοχή μας. Ανεργία και μετανάστευση, ίσως είναι τα μεγαλύτερα. Οι προτάσεις σας για την αντιμετώπιση τους ποιες είναι; Α:Είναι λυπηρό οι νέοι να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό κι εμείς να παρακολουθούμε ανίσχυροι να αντιδράσουμε. Προτεραιότητά μας λοιπόν ως ΤΕΕ είναι να φροντίσουμε να δώσουμε κίνητρα και στόχους. Με τη δημιουργία του Τομέα Νέων Μηχανικών πιστεύω ότι κάνουμε ένα σημαντικό ξεκίνημα προκειμένου οι νέοι συνάδελφοι να αισθανθούν τη στήριξη και την ασφάλεια της μεγάλης οικογένειας των μηχανικών. Επίσης απαραιτήτως θα δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις Διοικητικές Δομές και επιτροπές του ΤΕΕ, ώστε οι νέοι του κλάδου μας να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να υλοποιήσουν τα οράματά τους προς όφελος τόσο του κλάδου μας όσο και του νομού μας. Η παράταξή μας είναι η μοναδική η οποία έχει δημοσιεύσει Θέσεις και Πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό είναι απόλυτα υλοποιήσιμο. Η ενεργοποίηση και η ανάδειξη των αρμοδιοτήτων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, όπως αυτή του « Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας», μόνο προοπτικές ανάπτυξης μπορούν να φέρουν. Επιβάλλεται να γίνει απόλυτα κατανοητό αυτό το θέμα. Δε υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να είμαστε θεατές και στην καλύτερη των περιπτώσεων να ακολουθούμε . Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πρέπει και οφείλει να πρωτοστατήσει. Ε:Οι μηχανικοί της Δωδεκανήσου στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου γιατί να επιλέξουν την παράταξη σας; Α:Η ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ είναι μία παράταξη η οποία διαμορφώνεται από την ισορροπία δυνάμεων τριών γενιών. Έχει ένα πρόγραμμα απόλυτα υλοποιήσιμο το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών και των τομών που θα πρέπει να γίνουν. Αρχίζοντας από την ανάδειξη του «Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας», θα δοθεί μεγάλη σημασία στην Οργάνωση όλων των Διοικητικών Δομών. Συνεργασίες, Συμπράξεις, Εξωστρέφεια, Διαδικτυακή αναβάθμιση, θα δώσουν στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου τη θέση που του αρμόζει για να αξιοποιήσει το ρόλο του και να συνδράμει στην Ανάπτυξη του τόπου μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...