Βραβεύτηκε απο την Ακαδημία Αθηνών η δασκάλα στους Αρκιούς Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, με τον ένα μαθητή

Για το δικό της μοναχικό, αλλά συναρπαστικό ταξίδι στους Αρκιούς, και τη μάχη που δίνει για τον μοναδικό μαθητή του νησιού της Δωδεκανήσου, μίλησε η δασκάλα Μαρία- Φαίδρα Τσιαλέρα. 

Η κυρία Τσιαλέρα ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, όμως η μοίρα την «έβγαλε» στο ξεχωριστό νησί των 35 κατοίκων, το οποίο, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το λατρεύω». 

Η Μαρία-Φαίδρια Τσιαλέρα τιμήθηκε, χθες, από την Ακαδημία Αθηνών «για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντα της», με την ίδια να δηλώνει: «Θεωρώ ότι αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί των νησιών της Δωδεκανήσου οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους στις εσχατιές του Αιγαίου». 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Τσιαλέρα ζήτησε η ίδια να υπηρετήσει στους Αρκιούς και στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται εκεί έχει καταφέρει να κάνει γνωστό τόσο το σχολείο, όσο και το νησί, στα πέρατα του κόσμου. Τι σκοπεύει να κάνει στη συνέχεια; Η ίδια υποστηρίζει ότι θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια το νησί, για να αγωνιστεί για το δημοτικό σχολείο, που κινδυνεύει με «λουκέτο», αλλά και τους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: iefimerida-ape

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...