Βράβευση δύο Γάλλων που έχουν "κολλήσει" στη Ρόδο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς απένειμε στην κυρία Eva Bertoncini και στον κύριο Nicolas Pascal από τη Γαλλία ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους. Το ζευγάρι βρίσκεται φέτος στο νησί μας για δέκατη φορά.
Οι φίλοι της Ρόδου διαμένουν φέτος στα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Eleni Rooms» στη Μεσαιωνική Πόλη, της οποίας δηλώνουν μεγάλοι θαυμαστές. Όταν επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας επέλεξαν τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους. Μετά από κάποια χρόνια αποφάσισαν να γνωρίσουν και τα Δωδεκάνησα και έτσι επισκέφθηκαν τη Ρόδο. Έκτοτε «κόλλησαν» με το νησί μας και το επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Μάλιστα σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά την προοπτική να αγοράσουν ένα σπίτι ώστε να επισκέπτονται τη Ρόδο ακόμη συχνότερα.
Λατρεύουν τη Λίνδο και το Πρασονήσι το οποίο επισκέπτονται συχνά για τα καλοκαιρινά τους μπάνια και για τα αθλήματα θαλάσσης καθώς και την παραλία του Φαληρακίου για την κοσμικότητά της. Από τις ελληνικές γεύσεις προτιμούν το χταπόδι και την ελληνική σαλάτα ενώ τα αγαπημένα τους αξιοθέατα είναι η Ακρόπολη της Ρόδου, το αρχαιολογικό μουσείο και το Ρολόι στην Παλιά Πόλη.
Μία δυνατή στιγμή που έζησαν στη Ρόδο ήταν όταν πριν από δύο χρόνια επισκέφθηκαν το «Ήχος και Φως» για να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση την οποία πραγματικά απόλαυσαν παρά το γεγονός ότι η παράσταση ήταν στην ελληνική γλώσσα. Πολύ συχνά βρίσκονται στο λόφο του Μόντε Σμιθ για να απολαύσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του νησιού μας.
Η κυρία Bertoncini που ασχολείται επαγγελματικά με τον τομέα του τουρισμού θεωρεί ότι η Ρόδος έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει τουρίστες με ειδικές ανάγκες και γι΄ αυτό θα ήθελε μελλοντικά να συνεργαστεί με τοπικούς τουριστικούς φορείς προς την κατεύθυνση αυτή. Ο κύριος Pascal είναι λιμενικός.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...