Βιώσιμη αστική ανάπτυξη δήμου Ρόδου - Του Γιώργου Σάββενα, Αρχιτέκτονα Μηχ/ικού ΕΜΠ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΕΝΑ Αρχιτέκτονα Μηχ/ικού ΕΜΠ -Με αφορμή της ανάρτησης στο διαδικτυακό χώρο του Δήμου Ρόδου, με τίτλο: “ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑΑ) ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (ΟΧΕ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ” με σκοπό την δημόσια διαβούλευση, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω.

Οποιαδήποτε παρέμβαση στρατηγικής ανάπτυξης οφείλει να είναι σύστοιχη με τις κατευθύνσεις του ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο), εγκεκριμένου ή σε φάση ολοκλήρωσης. Δεν νοείται πολεοδομική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας δίχως να συμπεριλαμβάνει κρίσιμες παραμέτρους με σαφείς διατάξεις χρήσεων γης, ρυθμίσεις μετακινήσεων και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Ένα τέτοιο εγχείρημα, μόνο με ένα ΓΠΣ μπορεί να διασφαλιστεί. Κατά αυτό τον τρόπο θωρακιζόμαστε, από πιθανές προσφυγές στο ΣΤΕ καθώς επίσης και στις διαδικασίες έγκρισης των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ας έχουμε λοιπόν κατά νου τα παραπάνω, αν πραγματικά θέλουμε τέτοιες προσπάθειες να μην μένουν στα χαρτιά, αλλά να υλοποιούνται.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...