Βιωματικό Μάθημα Χορού από το Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου

Ετοιμάζουμε ένα Ξεχωριστό Μάθημα... Στόχος είναι οι συμμετέχοντες στη διδασκαλία να έρθουν σε επαφή με τη μωραϊτικη έκφραση στο χορό και στο τραγούδι, γι΄αυτό και επιθυμία μας είναι να μην αρκεστούμε στην απλή παρουσίαση χορών αλλά να σας εισαγάγουμε στο "χορό με το στόμα" Σας περιμένουμε..!!!!!

Δηλώστε τη Συμμετοχή σας . Σάββατο 11 Νοεμβρίου Ένα διαφορετικό Βιωματικό Μάθημα Χορού. Ο '' χορός '' είναι ζωή, υγεία, έκφραση και μαγεία. Είναι η «γλώσσα» του σώματος, την οποία καταλαβαίνουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ - θα μάθουμε και θα χορέψουμε χορούς από την Πελοπόννησο - από την Αρκαδία στη Λακωνία , από μια ομάδα χοροδιδασκάλων που θα ταξιδέψει από την Τρίπολη ειδικά για το σεμινάριο μας προκειμένου να μας μεταδώσει πολύτιμα λαογραφικά στοιχεία και να μας παρουσιάσει χορούς στην αυθεντική τους μορφή, ενώ παράλληλα θα γίνει εκτενή αναφορά για την ιστορία του κάθε χορού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυτοσχεδιαστικές παραλλαγές των πρωτοχορευτών (γυναικών και ανδρών). Το μάθημα ( Σεμινάριο ) Απευθύνεται: Σε όλα τα Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων & Χορευτικών ομάδων. Σε χοροδιδασκάλους & σε όσους ασχολούνται με την Παράδοση. Σε όλους όσους επιθυμούν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στον παραδοσιακό χορό. Κυριακή 12 Νοεμβρίου - από της 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι θα υπάρξει ειδική ενότητα διδασκαλίας για χοροδιδασκάλους.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. επικ. 6945841014 κ.Γιωργος Καραγιαννακης 6944156185 κ. Μαρία Παπαδοπούλου 6948203026 κ. Ελεονώρα Μακρή.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...