Αφιερωμένο στην Αρλέτα το χθεσινό μουσικό ταξίδι της Δημοτικής Χορωδίας Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: « Αφιερωμένο στην Αρλέτα το χθεσινό μουσικό ταξίδι της Δημοτικής Χορωδίας» -Την Άνοιξη του Ελληνικού Τραγουδιού έφερε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού η Δημοτική Χορωδία Καρπάθου με την χθεσινή της εκδήλωση(09/08) επιλέγοντας να μας ταξιδέψει μουσικά στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ‘ 60 – 70, στην εποχή του Νέου Κύματος και των μπουάτ. -Δημιουργοί που χαρακτηρίστηκαν από ευγένεια, ήθος και μια μοναδική ευαισθησία, στιχουργοί και ποιητές σύμβολα, τραγουδιστές που η ερμηνεία τους έδινε μια άλλη εικόνα στο τραγούδι, όλα αυτά ζωντάνεψαν ως δια μαγείας από τους ακούραστους χορωδούς μας, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους . -Το χθεσινό μουσικό ταξίδι ήταν αφιερωμένο στην αγαπημένη εκπρόσωπο του νέου κύματος Αρλέτα που έφυγε προχθές από την ζωή. Συνοδοιπόρος του κοινού το ολόγιομο φεγγάρι που έμοιαζε να παρακολουθεί και εκείνο το πρόγραμμα, να σιγοτραγουδά μαζί με τους θεατές και να χειροκροτεί την μουσική πρωτοβουλία της Δημοτικής Χορωδίας, που για άλλη μία φορά απέδειξε μπορεί να προσφέρει επάξια πολιτισμό στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου. Συνεπώς, ο συντονισμός χορωδών και μουσικών υπό την καθοδήγηση της αστείρευτης σε έμπνευση, διάθεση και ταλέντο Δ/ντριας- Μαέστρου κυρίας Μοσχούλας Βαρδαούλη ήταν άρτιος, ενώ για μία ακόμη φορά απέσπασαν κολακευτικά σχόλια για το συνολικό αποτέλεσμα οι μουσικοί της Δημοτικής Χορωδίας. O Μίμης Πανάρετος με την γλυκιά κιθάρα του αισθαντική – βραχνή φωνή του, σήμα κατατεθέν των τραγουδιστών του νησιού μας, απέδωσε καταπληκτικά με την πολυετή εμπειρία του γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Επίσης, η καθαρή και αρμονική φωνή της Χρύσας Μουστακάκη δεν πέρασε απαρατήρητη και συνέβαλε καθοριστικά στην μαγεία της εκδήλωσης.

Στα πλήκτρα ο Γιώργος Μαρής και στο μπουζούκι ο Αντώνης Ζάβαλης με την άνεση και τον επαγγελματισμό τους απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε με το στην κυριολεξία μαγευτικό σαξόφωνό του, ο μουσικός Γιάννης Τσακίρογλου που έντυσε πολύ όμορφα μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα , προσδίδοντας ένα αίσθημα ρομαντισμού και χαλάρωσης .

Οι μαθήτριες του Ελληνικού Ωδείου- Παραρτήματος Καρπάθου, Χρυσάνθη Βασιλάκη, Σοφία Μάρκου , Σοφία Καζαμία και Άννα- Μαρία Νικητιάδη, παίζοντας ταυτόχρονα και οι τέσσερις το « Δελφίνι, δελφινάκι» σκόρπισαν χαρούμενες νότες και ομόρφυναν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα. Χαρούμενη, δροσερή και καλοκαιρινή ήταν και η χορευτική εμφάνιση της Σχολής Χορού « Χορόδρασις» της κας Ευδοκίας Μαύρου.

Η όλη βραδιά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την φροντισμένη επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού από τον Γιώργο Χατζηκωνσταντή.

Μπορεί ακόμη ένα ταξίδι της Χορωδίας μας να τελείωσε για το φετινό καλοκαίρι, το πλούσιο όμως καλλιτεχνικό της πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, περιμένοντας με ανυπομονησία θα αναμένουμε την μουσική της επιλογή για το επόμενο καλοκαίρι.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...