Αρχηγική εμφάνιση της Ζωης Κωνσταντοπουλου - Πυρά κατά Τσίπρα, ανακοινωσε τη συνεργασία με Λαφαζάνη

Mε μια εμφάνιση αρχηγικού τύπου που συνοδεύτηκε με σφοδρη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπουλου ανακοίνωσε τη συμπραξη της ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκη Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζανη, απευθύνοντας παράλληλα προσκληση στους Μανώλη Γλέζο, Σοφία Σακοράφα, Γιάνη Βαροφάκη αλλά και στον Μίκη Θεοδωράκη.

«Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα» ανακοίνωσε, η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής. Έχω την πεποίθηση ότι σε συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα. Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε θα είμαι παρούσα θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα» ανέφερε. «Θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μία φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη θα συμπράξω ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με την Λαική Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα».
Μετωπική με Τσίπρα

Η Ζωη Κωνσταντοπούλου κατηγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ανέλαβε να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από αυτούς που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν «βαρίδια». Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών». «Ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού».
Επίθεση κατά Φίλη, Μάρδα, Βούτση, Παυλόπουλου

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε είπε ότι επιχείρησε να αλλάξει το «υποδειγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» αλλά υπονομεύθηκε εξ αρχής «με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή "θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις"».

Στο σημείο αυτό η κυρία Κωνσταντοπουλου κατηγόρησε για απραξία τον γραμματέα της ΚΟ, Χρήστυ Μαντά και τόνισε: «Λυπάμαι, γιατί εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους δεν το έκαναν -και πρώτος ο πρωθυπουργός, με πρωτοβουλίες υπεράσπισης των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργος δεν ανέλαβε την ευθυνη που του αναλογεί, μολονότι κατ' επανάληψη το ζητούσα. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοι που έχουμε υποστεί την καταστολή, αλλά προχώρησαν σε ισορροπιστικες δηλώσεις, όπως οι κύριοι Σκουρλέτης και Πολάκης».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε εκ νέου κατά του «εκτροχιασμένου υπουργού Γιάννη Πανούση» αλλά και κατά του Δημήτρη Μάρδα:

«Οι επιθέσεις εναντίον μου είχαν και άλλους πρωταγωνιστές, με κυρίαρχο τον κ. Μάρδα, που ανέλαβε για λογαριασμό της κυβερνησης και ενός επιτελείου που είχε παρει τις αποφάσεις του να μου επιτίθεται, για να πάρει τα αποθεματικά της Βουλής και να διοχετεύεται ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις, επειδή η Βουλή δεν παραχωρεί τα αποθεματικά της» τόνισε ακόμη.

Συνεχίζοντας την ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι «πολυπαιγμένο το έργο του κ. Τσίπρα, που λέει "όποιος έχει εναλλακτικό σχέδιο, να το καταθέσει. Είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής». «Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή και επίμονο τρόπο σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό δήλωσα την αντίθεσή μου και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων, με τη συμμετοχή των καλύτερων» τόνισε.
 
«Γιατί δεν απολογήθηκαν Δραγασάκης και Τσακαλώτος;»


«Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε το πόρισμα και δεν ενεργοποίησε τις διαδικασίες αμφισβήτησης του χρέους; Γιατί δεν χρησιμοποίησε την επιτροπή και τα στοιχεία για τις γερμανικές οφειλές; Γιατί ο κ. Μάρδας δεν ήρθε στην επιτροπή αυτή; Γιατί δεν έγιναν όσα έπρεπε, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση Siemens και γιατί το κόμμα που είχε προμετωπίδα τη διαφάνεια και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή μπλόκαρε την εξέταση του κ. Στουρνάρα; Αυτές δεν είναι ερωτήσεις ρητορικές. Απαιτούν εξηγήσεις, να εξηγήσει ο Φλαμπουράρης γιατι μου ζητούσε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα. Γιατί οι υπεύθυνοι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος, δεν έδωσαν εξηγήσεις και δεν απολογήθηκαν, αλλά ετύγχαναν ιδιότυπης ασυλίας; Γιατι ενεργοποιούνταν μηχανισμοί μιντιακής και εσωκομματικής επίθεσης, καθε φορά που έθετα ζήτημα λογοδοσίας απο τον Δραγασάκη;».

« Η σκοτεινή περίοδος και ρόλος του Βούτση»

Η απελθουσα πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Προκόπη Παυλόπυλου, λέγοντας: Αποτελούν σκοτεινή περίοδο της ιστορίας όσα συνέβησαν το τελευταίο διαστημα. Βίωσα καθεστωτικού τύπου επιθέσεις και ευθεία απόπειρα κάμψης και παράκαμψής μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο κ. Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή την σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και εγώ θα συμβάλλω σε αυτο. Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον οποιο καταθέτω την απογοήτευση μου για την προσχώρησή του σε απόπειρες εκκαθάρισης της δημοκρατίας -θα πρέπει να διαλευκανθεί»
Προσκλητήριο σε Γλέζο, Σακοράφα, Μίκη Θεοδωράκη

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης. «Θεωρώ κομβικής σημασίας» εξήγησε, να συμπράξει σε αυτό το εγχείρημα ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα. Είναι αναγκαίο να συμπράξουν προσωπικότητες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και η Πέπη Ρηγοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα ονόματα δεν σημαίνουν συνεργασία, δεν ειναι προαναγγελία».

«Σημαντική η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης» είπε ακόμη, ενώ συνέχισε, τονίζοντας ότι «το εγχείρημα πρεπει όχι μόνο να εκφράζει, αλλά και να εγκολπώνει τη νέα γενιά».

Επίσης τόνισε ότι «δεν ειναι τυχαίος ο κανιβαλισμός απέναντι στη Νάντια Βαλαβάνη, που υπήρξε υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας, με επιχειρήματα που στοχεύουν στο κέντρο της ηθικής της» είπε επίσης.

the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...