Απόλυτα επιτυχημένη η θεατρική παράσταση «Επιστροφή στα νιάτα» του ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Απόλυτα επιτυχημένη η θεατρική παράσταση «Επιστροφή στα νιάτα» του ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ» -Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η μουσικοθεατρική παράσταση «Επιστροφή στα νιάτα» του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου, αφιερωμένη στη ροδίτικη ομογένεια, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας - ΚΑΠΗ, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού, του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, χθες βράδυ (Τετάρτη 29 Ιουνίου), στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου, καθώς περισσότεροι από 250 την παρακολούθησαν, αλλά και πολλοί ομογενείς (50) από Αμερική και Αυστραλία, για να δουν την παράσταση - αφιέρωμα στους ξενιτεμένους Ρόδιους και την επιστροφή τους στο αγαπημένο τους νησί.

Παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Αποδήμων Ροδίων και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κωνσταντίνος Τρέχας, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Χαράλαμπος Κόκκινος, η πρώην βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδη, ο πρόεδρος του ΔΟΠ και της ΑΜΚΕ δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Πετράκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης και η γνωστή ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά. Ξεχωριστό «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» κ. Μιχάλης Αϊβάζης από το Ohio της Αμερικής, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ροδίων «Κολοσσός» κ. Βαρίτιμος από το Brisbaine της Αυστραλίας και οι κύριοι Καταξενός και Γιαννάς εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρεμαστενώ,ν από το Sidney της Αυστραλίας.

Σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία του διακεκριμένου Ροδίτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και προέδρου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», διδάκτορα κ. Ηλία Τομάζου, καθώς και των 20 Ελληνοαμερικανών φοιτητών που παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών σπουδών.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Ρόδου, οι πραγματικοί «πρωταγωνιστές τη σκηνής και της ζωής» όπως χαρακτηριστικά τους αναφέρει ο κ. Τρέχας, έδωσαν με κέφι, μία καταπληκτική, κατά γενική ομολογία, παράσταση. Ξεδίπλωσαν αναμνήσεις από μια άλλη Ρόδο, με αναφορές στα παλιά ήθη, τα νυφοπάζαρα, τις κυριακάτικες βόλτες με την οικογένεια και άλλα. Και όλα αυτά δοσμένα με πολύ χιούμορ, σε μικρά σκετς που σατιρίζουν την επικαιρότητα, με πολλή μουσική, χορό και τραγούδια που έχουν να κάνουν με την ξενιτιά.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Κωνσταντίνος Τρέχας, όχι μόνον ως σκηνοθέτης, από την απόλυτη επιτυχία της παράστασης «Επιστροφή στα νιάτα», αλλά και ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αποδήμων Ροδίων από την παρουσία πολλών Ροδίων ομογενών, δήλωσε: «Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς και για το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου, η αποψινή παρουσία Ροδίων της Αμερικής και της Αυστραλίας, εκπροσώπων συλλόγων με σημαντική προσφορά και δράση στον Απόδημο Ελληνισμός αλλά και στον τόπο τους, σε όλους τους τομείς. Είναι μεγάλη η χαρά μας που τους υποδεχθήκαμε σε αυτήν την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη ροδίτικη ομογένεια. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζω πάντοτε, ως Γραφείο Αποδήμων Ροδίων με τις δράσεις και τις ενέργειες μας, έχουμε ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ρόδου με τους Ροδίτες της Ομογένειας και αντίστροφα. Στο πλαίσιο αυτό και ανάμεσα στις δράσεις του Γραφείου, για τα επόμενα τρία χρόνια, εντάσσεται και η θεατρική βραδιά- αντάμωμα, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με θέματα της ομογένειας».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...