Απλώνεται ο ελληνικός Στόλος γύρω από το Καστελόριζο - Ισχυρός «δακτύλιος» προστασίας στο νησί

Ισχυρό τμήμα του ελληνικού Στόλου απλώνεται αυτή την στιγμή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας έναν προστατευτικό "δακτύλιο" γύρω από το Καστελόριζο με σαφή πρόθεση να νιώσουν την ανάσα των ελληνικών όπλων τα τουρκικά πλοία που από αύριο ξεκινούν μεγάλη αεροναυτική άσκηση γύρω από το νησί.

Συγκεκριμένα η φρεγάτα F464 "Κανάρης", κλάσης "S", το υποβρύχιο Type 214 S120, "Παπανικολής" της ομώνυμης κλάσης, μία πυραυλάκατος (η "Καβαλούδης", αλλά ενδέχεται νε μετακινηθεί και μία δεύτερη προς αντικατάσταση της "Καβαλούδης" η οποία είναι εξοπλισμένη με βλήματα Penguin, όχι ιδανικά για εμπλοκές στην ανοικτή θάλασσα της Α.Μεσογείου. Πιθανότατα θα είναι μια ΤΠΚ κλάσης "Ρουσσέν" με πολύ μεγαλύτερο όγκο πυρός και συστήματα αυτοπροστασίας) πλέουν ή ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

Επίσης θα πλεύσει αύριο και μία κανονιοφόρος κλάσης "Πολεμιστής".

Και όχι μόνο: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε διαταγή να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στον ενισχυμένο λόχο που έχει αναλάβει την προστασία του νησιού και να είναι σε ετοιμότητα τα κινητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν (OSA-II ή ASRAD, ανάλογα με την ανάπτυξη που αποφασίζει το ΓΕΣ).

Η ναυτική δύναμη είναι αρκετή για να καταστεί αντιληπτό στην Αγκυρα ότι μπορεί να κινητοποιηθεί και να διατεθεί μια μικρή, αλλά θανατηφόρος, αρμάδα προς απάντηση του "λάθους" της Αγκυρας που αρχικά περιέλαβε το Καστελόριζο στους... στόχους των πραγματικών βολών για να πάρει πίσω εν λόγω NAVTEX και να την αντικαταστήσουν με δύο νέες.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο S120 "Παπανικολής": Το υποβρύχιο είναι "αόρατο" στα τουρκικά σόναρ (έχει ήδη αφήσει έκπληκτους και... ενοχλημένους, τους Αμερικανούς από την αδυναμία τους να το ανιχνεύσουν ακόμα και με τα δικά τους, πολύ πιο προηγμένα τεχνολογικά, σόναρ στις ασκήσες του ΝΑΤΟ) και αποδεικνύεται πολύ δυνατό "χαρτί" και χωρίς απάντηση από την πλευρά του τουρκικού Ναυτικού.

"Να είχαμε και τις κατάλληλες τορπίλες" (είναι εξοπλισμένες με παλιές SUT, λόγω οικονομικής αδυναμίας) μονολογούσε ανώτατο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ τις προάλλες,αλλά αυτά είναι τα όπλα του και με αυτά θα πολεμήσει αν χρειαστεί.

Θα ήταν ίσως το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο του κόσμου με σύγχρονες τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ας όψονται οι πολιτικές αποφάσεις που απέτρεψαν τον κατάλληλο εξοπλισμό του.

Να πούμε ακόμα ότι πτήσεις μαχητικών F-4E με σύστημα ASTAC και RF-4E εντόπισαν στην τουρκική ακτή απέναντι από το Καστελόριζο, προετοιμασίες στις θέσεις ρουκετοβόλων και πυροβολείων που έχουν κτιστεί στην περιοχή, αλλά θεωρειται από το ΓΕΕΘΑ ότι αφορούν εργασίες "ρουτίνας" ή για να προετοιμαστούν να συμμετάσχουν στην άσκηση

ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr/portal/20161112/defencenet/polemiko-naytiko/54/ektakto-aplonetai-o-ellinikos-stolos-gyro-apo-kastelorizo

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...