Απάντηση του Σταμάτη Σοφού στην πρόεδρο της Δ.Κ.Ασκληπειού - Την καλεί να ανακαλέσει, διαφορετικά να υποβάλλει την παραίτηση της....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΟΦΟΥ ΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΚ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ-Αναγκάζομαι να απαντήσω στο παραλήρημα της προέδρου του χωριού μου και στη προσωπική επίθεση με ανυπόστατες αναφορές στο πρόσωπο μου και στη πολιτική και κοινωνική μου διαδρομή. Με τέτοιες αναφορές δείχνει το ποιόν του χαρακτήρα της  και τις πολιτικές που την εξέθρεψαν, ως πολιτικό ον, αλλάκαι ως άνθρωπο.
Γιατί όταν ο πολιτικός λόγος μετατρέπετε ανεξήγητα  σε προσωπικές επιθέσεις τότε χάνει το νόημα της η όποια πολιτική αντιπαράθεση και καταλήγει να είναι προσωπική.
Όσον αφορά δε τα ερωτήματα που έθετε η επιστολή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΡΟΔΟΥ , δεν δόθηκε απολύτως καμία απάντηση. Ούτε γιατί δεν συνεδριάζει η επιτροπή αγώνα για θέματα υγείαςΝ.Ρόδου και δεν ενημερώνονται όλα τα μέλη της, ούτε βέβαια για τα συσσωρευμένα  άλυτα προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά μας. Στο σημείο αυτό  ήθελα να διευκρινίσω πως αυτό δεν αφορά όλους τους κοινοτάρχες (λανθασμένα αποδόθηκε στην επιστολή μας και οφείλω να το διορθώσω) που σαφέστατα ορισμένοι κάνουν δουλειά στα χωριά τους και παράγουν έργο.
Για να καταδειχθεί πόσο σέβεται η πρόεδρος τη δημοκρατία και το διάλογο να τις θυμίσω ότι δεν απάντησε  σε επιστολή που της κοινοποίησε η δημοτική μας παράταξη ,ούτε ενημέρωσε τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, λέγοντας πως-πάλι εγώ-δεν έχω θεσμικό ρόλο. Βέβαια και στην τελευταία επιστολή της  που υπογράφεται σαν επιστολή της δημοτικής κοινότητας Ασκληπιείου δεν υπογράφεται από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου ούτε ενημέρωσε για τις ενέργειες της.
Αυτή είναι η αυταρχική διοίκηση της και αυτός ο σεβασμός προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εξανίσταται η πρόεδρος, το  ίδιο κάνει και σε όποιον συγχωριανό της κάνει παράπονα για τις καμένες λάμπες φωτισμού ή για άλλα προβλήματα της καθημερινότητας. Μήπως δεν γνωρίζει για την άθλια κατάσταση των δρόμων του χωριού και ότι και με προσωπικά μας έξοδα φτιάχνουμε τους δρόμους που οδηγούν στα σπίτια μας; Είναι πολλά τα προβλήματα και δεν είναι της παρούσης επιστολής να τα αναφέρω .
Αντιδημοκρατική και αυταρχική λοιπόν διοίκηση  εκ μέρους της με παράλληλη  υποβάθμιση της λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου.
Πως όμως διατείνεται πως δεν έχω θεσμικό ρόλο και ξεχνά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών το οποίο ήταν μια προσωπική μου δικαίωση;
Οι συγχωριανοί μας κυρία πρόεδρε με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, χωρίς να στηριχθώ στις πλάτες άλλων, και λόγω του ληστρικού εκλογικού νόμου δεν μου δίνεται το δικαίωμα να συμμετέχω ούτε καν σαν μέλος του τοπικού συμβουλίου. Είστε λοιπόν μειοψηφούσα πρόεδρος.
Αυτή η στήριξη των  κατοίκων στο πρόσωπο μου με γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη να παρακολουθώ τα τοπικά θέματα και σας είχα πει να καλείται τη παράταξη μας στις συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου, πράγμα που δεν κάνατε ποτέ. Αλλά είπαμε ο καθένας όπως θέλει ερμηνεύει τη  δημοκρατία και τη  συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Με τις ενέργειες σας λοιπόν  απαξιώνετε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.
Εκτός αν σας είναι αρκετό που παρευρίσκετε σε κάθε συνεδρίαση ο καθοδηγητής σας, που  είναι πίσω από κάθε σας ενέργεια. Και αυτός διοίκησε αυταρχικά, γκρέμισε  την αυλή του σχολείου δημιουργώντας πάρκινγκ αυτοκινήτων και στερώντας το παιχνίδι από τα νεώτερα παιδιά του χωριού. Από το 1990 μέχρι σήμερα δεν ασκεί το επάγγελμα του και άγεται και φέρεται σε βουλευτικά γραφεία, διοικήσεις οργανισμών, και ως συνδικαλιστής. Από που αμείβεται εφόσον δεν εργάζεται; Γιατί ο Ελληνικός λαός τον πληρώνει για να κάθετε και να ασχολείται με όλα τα άλλα εκτός από το να εργάζεται;Και για όποιον δεν έχει ζήσει στη μικρή κοινωνία του χωριού μας και θεωρήσει πως τα παραπάνω είναι υπερβολικά ή δεν αληθεύουν, μπορούν να ρωτήσουν οποιονδήποτε χωριανό, και οποιαδήποτε πέτρα κι αν σηκώσουν… Αυτά τα λίγα για τον καθοδηγητή και υποβολέα της επαίσχυντης επιστολής σας προς το πρόσωπο μου.     
Τέλος, αφού αναφέρεστε στην υποψηφιότητα μου για βουλευτής, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως δεν αυτοπροτάθηκα, αλλά με πρότεινε η Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ανάμεσα σε πολλές  άλλες υποψηφιότητες. Η συμμετοχή μου ως υποψηφιότητα ήταν συμβολική, μου έδωσε μεγάλη χαρά, ικανοποίηση, και περιποιείτιμή στο πρόσωπο μου και καθόλου στενοχώρια όπως λέτε..
Βεβαίως θα  έπρεπε να επιδεικνύατε περισσότερο σεβασμό στο πρόσωπο μου ,γιατί υπηρέτησα επί 25 ΧΡΟΝΙΑ αυτόν τόπο μέσα από τα πολιτιστικά πράγματα με ανιδιοτέλεια και υπέρμετρη προσφορά στη παράδοση την τέχνη και το πολιτισμό.
Αν έχετε καταλάβει, καλό είναι από δω και πέρα να βάλετε μια τελεία και να μην αναφερθείτε ποτέ ξανά προσβλητικά στο πρόσωπο μου άμεσα ή έμμεσα,δεν σας το ΕΠΙΤΡΕΠΩ.
-Γιατί στις μικρές μας κοινωνίες, η προσωπική διαδρομή του καθένα στον επαγγελματικό, κοινωνικό και γενικότερα πολιτικό στίβο είναι γνωστή.
- Γιατί η αξιοπρέπεια, η ηθική, η εντιμότητα, τα υψηλά ιδανικά και οι αξίες που σηματοδοτούν την πορεία του καθενός μας φαίνεται να μην έχουν καμιά σημασία για εσάς.
Αν όλα αυτά σας αφήνουν παγερά αδιάφορη τότε έχετε πρόβλημα συνειδησιακό και σας καλώ άμεσα να προβείτε σε δημόσια  ανάκληση όσων λέτε εις βάρος μου.
Αν δεν το πράξετε,τότε δεν αξίζετε να υπηρετείτε αυτόν τον τόπο και πρέπει να υποβάλετε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ σας.    
                                                                       ΣΟΦΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...