Ανοιχτές διαλέξεις απο το δήμο Ρόδου και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αιγαίου

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ-Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη "Ανοικτή Διάλεξη", για τη χειμερινή περίοδο, με θέμα "Φύλο και νέα Εργασιακά & Εκπαιδευτικά περιβάλλοντα".

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, κα Περσεφόνη Φώκιαλη, στην ομιλία με θέμα "Έμφυλες ανισότητες στην Απασχόληση".  Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, είναι η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ ανάλογη δυναμική εκδηλώνουν σε επαγγέλματα, ειδικότητες και ανώτερες ιεραρχικά θέσεις εργασίας, που άλλοτε κατείχαν αποκλειστικά άνδρες. Ωστόσο, παρά την αδιαμφισβήτητη πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η ιεραρχική ανέλιξη των γυναικών εξακολουθεί, να αποτελεί δυσχερές πεδίο δράσης.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Διονύση Γουβιά, με τίτλο "Φύλο και Εκπαιδευτική Πολιτική – Διεθνής και Ελληνική Εμπειρία". Με αφετηρία μια ιστορική αναδρομή στη γυναικεία εκπαίδευση, θα αναφερθούν οι σύγχρονες εξελίξεις εκπαιδευτικής πολιτικής σε θέματα Φύλου (gender mainstreaming, πρόσβαση στην εκπαίδευση, εκπαιδευτικές επιλογές γυναικών, επαγγελματική καριέρα γυναικών εκπαιδευτικών ή/και πανεπιστημιακών κ.λπ. ) στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...