Ανθρωπιστική αποστολή ΕEΣ σε Ρόδο και Καστελόριζο

Υλοποιώντας τη στρατηγική του δέσμευση για τη διαρκή αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης στη χώρα μας, με επίκεντρο τις πιο απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, και πρωτίστως τις ακριτικές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και με τη συμμετοχή επίλεκτων Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου, πραγματοποίησε ειδική ανθρωπιστική αποστολή, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Η βοήθεια παρεδόθη κατά τη διάρκεια μιας θαυμάσιας και ιδιαίτερα συγκινητικής τελετής που έλαβε χώρα στο Διοικητήριο της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου, στην οποία παραβρέθηκε ο νέος διοικητής Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χιονής, εξαίρετος αξιωματικός και θερμός υποστηρικτής του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρούσες στην τελετή παράδοσης του υλικού ήταν επίσης η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου κα Δέσποινα Δελαπόρτα, ένα ακούραστο, εμπνευσμένο και διαχρονικά δημιουργικό στέλεχος του τοπικού Τμήματος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του Τμήματος Ρόδου και βαθμοφόρος Σαμαρείτισσα κα Σταματία Παρασκευά.

Η όλη παρουσίαση έτυχε ευμενέστατων σχολίων από όλους τους παρισταμένους.

Ο κ. Ταξίαρχος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του ιατρικού εξοπλισμού που παρεδόθη στην Υγειονομική Μονάδα του Στρατού στο νησί του Καστελόριζου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποσχέθηκε την περαιτέρω ενίσχυση της ακριτικής νήσου, όχι μόνο με παροχή υγειονομικού υλικού αλλά και με την αποστολή Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών, σε περιόδους αυξημένων αναγκών του τοπικού πληθυσμού.

Παράλληλα, μετά την παράδοση του υλικού (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σανίδας ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες ακινητοποίησης, φορείου Α' Βοηθειών καθώς και προπλάσματος ενήλικα για εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες) έγινε επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και τρόπου χρήσης του ιατρικού εξοπλισμού από τον Αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Τζάνο, καθώς και τον εκπαιδευτή, βαθμοφόρο Σαμαρείτη Διασώστη Ε.Ε.Σ. κ. Δημήτριο Γαλατά, παρουσία όλου του στρατιωτικού προσωπικού, τόσο των αξιωματικών όσο και των στρατιωτών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...