Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο

Δελτίο τύπου

Με την ίδια ακριβώς ταχύτητα δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο ότι θα συνεχίσει η κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιεί το προεκλογικό της πρόγραμμα, προμηνύοντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Το μέρισμα της ανάπτυξης που μοιράζεται με δίκαιο τρόπο,όπωςείπε, αλήθεια ποιους αφορά;

Αφορά το λαό της Ρόδου που πνίγεται στην ακρίβεια;

Αφορά τις διεκδικήσεις των κατοίκων, των εργαζομένων του νησιού που  βρίσκουν κυβερνήσεις και κόμματα πιστά στην ΕΕ να υπερασπίζονται τη δημοσιονομική πολιτική και τα δημοσιονομικά περιθώρια που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους;

Είναι πρόκληση να επικαλείται υποδομές που θα γίνουν στο μέλλον όπως το Ακτινοθεραπευτικό -που το έχουν ανάγκη οι νησιώτες- και την ίδια στιγμή να αφήνει εγκληματικά υποστελεχωμένες τις δομές Υγείας στα νησιά, τα νοσοκομεία, να επιβάλλει τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, για να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Είναι πρόκληση να επικαλείται ο πρωθυπουργός τον πρωταθλητισμό της χώρας και της περιφέρειας στον τουρισμό, με δισεκατομμύρια κέρδη στους μεγάλους παίχτες και την ίδια στιγμή να περιορίζεται σε λόγια συμπάθειας και παρηγοριάς για τους εργαζόμενους. Το απέδειξε βέβαια πόσο τους νοιάζεται με την άρνηση της κυβέρνησής του στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας, πέρα από τους τρεις μήνες που δικαιούνται μόνο. Κατά τα άλλα τους καλούν να σηκώσουνπάλι στην πλάτη τους , μέχρι τελικής πτώσης, το τουριστικό «θαύμα».

Για το εισόδημα των εργαζομένων δεν υπάρχουν περιθώρια, όπως δεν υπάρχουν περιθώρια για την Πρόνοια, τα σχολεία,για την ασφάλεια στις μεταφορές, την πολιτική προστασία.Δεν επιτρέπουν τα δημοσιονομικά τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και την κατάργησή του στα είδη πρώτης λαϊκής ανάγκης.

Υπάρχουν όμως 8 δισ. ευρώ για τις πολεμικές δαπάνες, υπάρχουν λεφτά για τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Υπάρχουν 36 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα ξεκοκαλίζουν μονοπωλιακοί όμιλοι με αντάλλαγμα να πληρώνει ο λαός όλα τα προαπαιτούμενα, με τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και τους άλλους 350 και βάλε που περιμένουν στη σειρά, για να εκταμιεύονται οι δόσεις.

Ναι, η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι χαλαρή, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και η συμπόρευση στους αγώνες είναι η καλύτερη απάντηση στα  ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων της ΕΕ περί  «ευημερίας» για όλους.

Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι βιοπαλαιστές για τις δικές τους ανάγκες ούτε από την  ΕΕ, ούτε από τις αστικές δυνάμεις κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που τη βρίσκεις την επόμενη μέρα δίπλα σου και μετατρέπεται άμεσα σε διεκδίκηση, σε αγώνα, σε δυνάμωμα της οργάνωσης του λαού.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...