Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το διατροφικό πρόβλημα σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ιογενούς γαστρεντερίτιδας

Σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερα σε ξένα μέσα ενημέρωσης και αφορά σε πληροφορίες για πιθανό διατροφικό πρόβλημα σε ξενοδοχείο της Ρόδου, και κατόπιν σύσκεψης η οποία συνεκλήθη από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, με την παρουσία του Γενικού Γραματέα του ΕΟΤ, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1)    Το περιστατικό συνδέεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με έξαρση κρουσμάτων ιογενούς γαστρεντερίτιδας, ήπιας συμπτωματολογίας (διάρκειας περίπου 24 ωρών) με μετάδοση από άτομο σε άτομο. Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ αύριο. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων του μικτού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγιεινής Δωδεκανήσου και της περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ Δωδεκανήσου .

2)    Στις 3 ιατρικές μονάδες της περιοχής, δηλαδή στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου (ΕΣΥ), την ιδιωτική κλινική EUROMEDICA καθώς και στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλου, τις επίμαχες μέρες εμφανίστηκαν συνολικά δύο περιπτώσεις τουριστών για προληπτικό έλεγχο. Και οι δύο εκρίθησαν μή ανησυχητικές.

3)    Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που αποτελεί εξέχον μέλος ομίλου ξενοδοχείων, με 37 χρόνια επιτυχημένη και διαπρεπή τουριστική παρουσία στη Ρόδο, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ISO και HACCP, και ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (εβδομαδιαία) από πιστοποιηένα εργαστήρια για την ποιότητα του νερού όσο και για την επεξεργασία τροφίμων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...