Ανακοίνωση Ευάγγελου Βενιζέλου για ολοκλήρωση της θητείας του και δήλωση Δημήτρη Κρεμαστινού

Δελτίο Τύπου, 29/01/2015-«Ανακοίνωση Ευάγγελου Βενιζέλου για ολοκλήρωση της θητείας του και δήλωση Δημήτρη Κρεμαστινού»
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης έληξε η κοινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου, κεκλεισμένων των θυρών, έγινε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πορεία του Κόμματος.
Στη συζήτηση αυτή ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε να διασφαλίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την ενότητα του Κόμματος γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί ιστορικά ό,τι συνέβη με την ΕΔΗΚ όταν ο τότε πρόεδρος του κόμματος Γεώργιος Μαύρος πιεζόμενος από τα μέλη του κόμματός του παραιτήθηκε για να εκλεγεί ο Ιωάννης Ζίγδης γεγονός που εν συνεχεία κατέληξε σιγά-σιγά στη διάλυση της ΕΔΗΚ. «Για την περίπτωσή μας», τόνισε ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μια τετραετή θητεία που λήγει τον Μάρτιο του 2016, οπότε και σύμφωνα με το καταστατικό γίνεται εκλογή νέου Προέδρου. Όμως, εάν ο Πρόεδρος κρίνει διαφορετικά, υπηρετώντας την ενότητα του Κόμματος, τότε πρέπει όλοι να στηρίξουμε την απόφασή του».
Στη δευτερολογία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κρεμαστινό για την ευγενική του πρόταση, διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλίσει την ενότητα του Κόμματος οδηγώντας του σε συνέδριο μετά το Πάσχα, εντός του Μαΐου, χωρίς ο ίδιος να είναι υποψήφιος για νέα θητεία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...