Έχασε και το δεύτερο πόδι του ο Νορβηγός - θύμα του σεισμού

Αγωνιά η Κως και γενικά όλη η Ελλάδα για την κατάσταση των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στην Κρήτη από το σεισμόπληκτο νησί προκειμένου να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι τέσσερις τραυματίες έφτασαν αεροπορικώς στο Ηράκλειο απ' όπου τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ - Βενιζέλειο) ήταν σε ετοιμότητα από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο έκαστος ασθενής.

Παρά τη μάχη ωστόσο των γιατρών στο χειρουργείο, δεν κατάφερε να σωθεί το δεύτερο πόδι του Νορβηγού τουρίστα που έφτασε στο Ηράκλειο και η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ακρωτηριαστεί και τα δύο πόδια του τραυματία.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Το ΠΑΓΝΗ ενημερώνει για την υγεία των τραυματιών που έφτασαν στο Ηράκλειο από την Κω. Πρόκειται για 2 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς:

«1. Άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

2. Άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

3. Άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

4. Γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών». ΠΗΓΗ: http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1422219&srv=127

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...