"Έκοψε την πίτα του ο Δήμος Καρπάθου"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ - Θέμα: "Έκοψε την πίτα του ο Δήμος Καρπάθου"

-Με την ευλογία του Μητροπολίτου Καρπάθου - Κάσου κ. κ. Αμβροσίου και του Ιερού Κλήρου και με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρο , πραγματοποιήθηκε χθες 03/01/2018 στις 6: 00 μ. μ. η κοπή της Αγιοβασιλόπιτάς του Δήμου Καρπαθου για το Νέο Έτος. 
Στην καθιερωμένη ομιλία του Δημάρχου ο κ, Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος έκανε έναν σύντομο και επιγραμματικό απολογισμό της πενταετούς μέχρι τώρα θητείας της Δημοτικής Αρχής:

"Ειλικρινά, είναι απίστευτο, τουλάχιστον σε μένα και στους στενούς μου συνεργάτες, πως συμπληρώσαμε ήδη σχεδόν 5 έτη στο τιμόνι του Δήμου μας. 
Συμπληρώσαμε 5 έτη . Μία πορεία που στηρίχτηκε σε εσάς. Που είστε κομμάτι της κοινωνίας του Δήμου μας. 
Αφουγκραζόμασταν ανησυχίες, προβλήματα και προβληματισμούς και εξακολουθούμε να το κάνουμε, ακόμη και αν πλησιάζουμε στο τέλος της θητείας μας αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το πώς θα μπορούσαμε να ενεργοποιηθούμε καλύτερα, για να στηρίξουμε εκ τω έσω , εμείς οι ίδιοι,το έργο της Δημοτικής αρχής. 
Οι συνθήκες ήταν και είναι δύσκολες.Ξέρουμε ότι περιμένατε πολλά από εμάς. Και ήταν το στοίχημα όλων μας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Και ανταποκριθήκαμε .

Δεν θέλω να καταφεύγω σε μεγαλοστομίες.Θα πω απλά, ότι αν αξιολογήσουμε την πενταετή σχεδόν πορεία μας στη διοίκηση του Δήμου, πιστεύω ότι θα βάλουμε θετικό πρόσημο.Επιδίωξη μας ήταν να εμπεδώσουμε μια άλλη κουλτούρα, μια άλλη φιλοσοφία στη διοίκηση του Δήμου,στην αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων των δημοτών, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων της αυτοδιοίκησης και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Πιστεύω ότι αυτό το δρόμο βαδίσαμε. Το πρώτο διάστημα είναι πάντα πολύ πιεστικό για πρακτικούς λόγους.Θεωρώ όμως ότι από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής, φάνηκε ότι καθημερινά δουλεύουμε κάνοντας πράξη όσα προεκλογικά διακηρύξαμε και για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας.
Θέλω να συνυπολογίσετε ότι όλα αυτά έγιναν σε ένα πολύ αρνητικό γενικό οικονομικό περιβάλλον με συνεχείς περικοπές πόρων.Και παρά τις όποιες δυσκολίες,προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών,να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε υποδομές του Δήμου,να ολοκληρώσουμε έργα με αναπτυξιακή διάσταση που δημιουργούν μια προστιθέμενη αξία στον τόπο μας και να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε πόρους στη νέα προγραμματική περίοδο.
Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά και πολλές φορές μας «μπλόκαραν» όσο καλή διάθεση και να είχαμε. Δεν θα αναφερθώ μόνο στο πολύ δύσκολο γενικότερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, που το γνωρίζετε,αλλά κυρίως στην απίστευτα γραφειοκρατική διαδικασία που διέπει τη λειτουργία των Δήμων και περιορίζει την ευελιξία τους. 
Θέλω όμως να τονίσω το εξής. Και το λέω με μεγάλη βεβαιότητα: 
Τα αποτελέσματα της θητείας μας μπορεί να αποτέλεσαν και να αποτελούν αντικείμενο θετικής αλλά και αρνητικής κριτικής. Αυτό εξάλλου αρμόζει σε μία δημοκρατική κοινωνία. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εργαστήκαμε άοκνα,αθόρυβα και επίμονα,με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και του δημότη και όχι το προσωπικό μας συμφέρον.Αυτό θα το συνεχίσουμε μέχρι και τη λήξη της θητείας μας. 
Η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι επιδιώκει τη Συνεργασία με όλους.
Χωρίς ταμπού, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς πολιτικά στεγανά ή φοβικά σύνδρομα,χωρίς ηγεμονισμούς.
Κι αυτό έφερε θετικά αποτελέσματα σε μια σειρά ζητημάτων.
Πάντα όταν φεύγει ο παλιός ο χρόνος και έρχεται ο καινούριος είναι αναπόφευκτη η περισυλλογή και η αυτοκριτική. Καταλαβαίνετε λοιπόν την αιτία της αποψινής μου αναφοράς."

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρώτης εκδήλωσης του Δήμου Καρπάθου για το νέο έτος βραβεύτηκαν οι Καρπάθιοι επιτυχόντες του 2018 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας , καθώς επίσης και οι Καρπάθιοι μαραθωνοδρόμοι.(36ο Μαραθώνιο Αθηνών- Ημι - μαραθώνιο ΚΟΠΑΠ)

 

 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου  

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...