Έκκληση στον Δήμαρχο Καρπάθου για τα αδέσποτα, του Μανώλη Δημελλά

 
Οι ξένοι φίλοι της Καρπάθου, ακόμη μια φορά, διδάσκουν ήθος και πολιτισμό!

Οι περισσότεροι είναι καλοκαιρινοί ταξιδιώτες, ξεχώρισαν το νησί για την αυθεντικότητα και την ομορφιά του, έτσι απλά βρήκαν τρόπο και δέθηκαν σφιχτά μαζί του.

Από τις πρώτες πράξεις τους, πέρα από τη ξεκούραση τους, ήταν η φροντίδα και η συμπαράσταση τους στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που τριγυρνούν στους δρόμους του νησιού.

Με καταγωγή από την κεντρική και Βόρεια Ευρώπη δεν άργησαν να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τον Δήμο Καρπάθου και τους επίσημους φορείς του τόπου.

Λίγα λόγια καλοκαιρινής συμπόνιας κι αυτά μόνο και μόνο για να μην τους δυσαρεστήσουν και τους χάσουν από «πελάτες».

Οι ξένοι μπορεί να μην έχουν τον Ξένιο Δία και τον Ποσειδώνα στο διαβατήριο, όμως χασομέρησαν, αγόρασαν τροφές και ξεδίψασαν τα ζώα, τα περισσότερα από αυτά έχουν «ιδιοκτήτες» που τα αφήνουν αφρόντιστα και αστείρωτα. Άραγε πως γίνεται να είναι τόσο άσχετοι; δεν γνωρίζουν; Ή μήπως δεν υπάρχουν χρήματα;

Όπως και ναχει, σύμφωνα με τους νόμους, η ευθύνη πέφτει αποκλειστικά στον Δήμο της Καρπάθου, βέβαια θα περιμέναμε από τους υπόλοιπους επίσημους φορείς, όπως το Επαρχείο, τις επαγγελματικές ενώσεις ακόμη και τους πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους την ανάλογη ευαισθησία.

Δε βαριέσαι, μόνο προεκλογικά τέτοια συναισθήματα, τέτοιες ευαισθησίες!

Στις ανθρώπινες πόλεις τα αδέσποτα δεν έχουν επιλογές, μόνο φροντίδα και δεν ζητούν, απαίτουν από τους λογικούς ανθρώπους που κατέστρεψαν και εξακολουθούν να ριμάζουν το περιβάλλον.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να δεις το πρόβλημα, μπροστά στα μάτια μας ψυχές πεθαίνουν από αρρώστιες, δίψα, πείνα και όποιο γλυτώσει από αυτά έχει να αντιμετωπίσει ρόδες αυτοκινήτων, αεροβόλα και γνωστούς ή άγνωστους μισότρελους, που ερεθίζονται με το αίμα και τον πόνο.

Την ώρα που το κονδύλι των 20.000 ευρώ, του Δήμου Καρπάθου για την φροντίδα των αδέσποτων, φαίνεται να χάνεται για το 2017, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το νησί, το Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017 συναντήθηκαν περίπου 25 αδεσποτάκια με καταγωγή από την Κάρπαθο, έπαιξαν και χόρτασαν αληθινή αγάπη από τους ιδιοκτήτες-γονείς τους.

Το μεγάλο μπράβο, το ευχαριστώ, στην εθελόντρια Jose van Rossum, εκείνη πάλεψε, μάζεψε τα κουλούκια από τους δρόμους, έκανε αγώνα και βρήκε τους νέους γονείς τους! Κι όμως η Jose κατηγορήθηκε από ορισμένους Καρπάθιους που μάλιστα τολμούν να το “παίζουν” φιλόζωοι και έχουν ρόλο στη μικρή κοινωνία!

Εκτός από την προβολή της Καρπάθου στις διάφορες εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό, δεν θα ήταν σπουδαία πράξη η συμμετοχή του Δήμου στις υιοθεσίες των αδέσποτων σκύλων του νησιού; ή μήπως τέτοιες πράξεις δεν φέρνουν ψήφους και αφήνουν παγερά αδιάφορους τους Δημοτικούς άρχοντες του τόπου;

Έχουμε επικοινωνήσει πολλές φορές με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο, όμως ακόμη και εκείνος μας φορτώνει δικαιολογίες, αφήνει το χρόνο να περάσει, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι με την ολιγορία το κονδύλι για τα αδέσποτα ζώα σύντροφιάς θα χαθεί για το 2017. Δήμαρχε, σας παρακαλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή παλέψτε για να μην χαθούν τα χρήματα, φροντίστε τα αδέσποτα του νησιού, εκείνα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από όλους μας!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...