Άμεση συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητά η ΔΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Άμεση συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητά η ΔΟΕ
- Πραγματοποιήθηκε πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η κοπή της βασιλόπιτας •Την άμεση συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητά με έγγραφό της το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που συνεδρίασε την Τετάρτη 28/1/2015. Με δεδομένο ότι τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν και απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο είναι πιεστικά το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά συνάντηση εργασίας με τους κυβερνώντες και επίσπευση των λύσεων όπως άλλωστε σε αρκετά από αυτά έχουν υποσχεθεί. (βλ. σχετικό έγγραφο).
•Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Δ.Ο.Ε. παρουσία των μελών της, των αιρετών του κλάδου, του υπαλληλικού προσωπικού και του Δ.Σ. του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ.  Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Χαράλαμπος Κόκκινης ευχήθηκε για το 2015 να είναι έτος που θα ικανοποιήσει κάθε συλλογική και προσωπική προσδοκία και θα δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση.


Χαράλαμπος Κόκκινος

Αρ. Πρωτ.1378

Αθήνα 29/1/2015

Προς

1. τον Υπουργό Παιδείας

κ. Αριστείδη Μπαλτά

2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

κ. Τάσο Κουράκη  

 

 

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

 

Δεχτείτε τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας, καταθέτουμε αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αναστάτωση που προκάλεσε στον εκπαιδευτικό κόσμο η προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης – χειραγώγησης και η ανάγκη της κατάργησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, οι άδικες πειθαρχικές διώξεις σε  βάρος εκπαιδευτικών που καθιστούν επιτακτική την αλλαγή του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της εκπαίδευσης, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, οι άδικες και με παραβίαση του νομικού πλαισίου μετατάξεις, η υποβάθμιση της ειδικής αλλά και της προσχολικής αγωγής, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή  διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...