« Οι γιατροί του Αιγαίου – ΠΑ.Γ.Ν.Η στην Κάσο »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα  : « Οι γιατροί του Αιγαίου – ΠΑ.Γ.Ν.Η στην Κάσο » .

- Το νησί της Κάσου επισκέφτηκαν οι γιατροί του Αιγαίου - ΠΑ.Γ.Ν.Η. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από 17 γιατρούς  ειδικοτήτων : Καρδιολόγος (2) , Ουρολόγος, Οδοντίατρος, Δερματολόγος, Χειρούργος, ΩΡΛ, Ψυχίατρος, Ενδοκρινολόγος, Οφθαλμίατρος, Ακτινολόγος, Γυναικολόγος, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος, Γαστρεντερολόγος, Παιδορθοπεδικός, Αναισθησιολόγος και Κυτταρολόγος, Πλαστικός Χειρούργος, Τεχνολόγοι μαστογράφου, Παιδίατρος.

 

    Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1010 εξετάσεις κατά την διάρκεια 3 ημερών στους χώρους του Π.Π.Ι Κάσου, του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου και Λ.Τ Κάσου. Όπως γίνεται αντιληπτό υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και ζήτηση  από μόνιμους κατοίκους , στους οποίους δόθηκε προτεραιότητα κατά την διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού με τους γιατρούς.

 

    Λόγω της πανδημίας του covid-19 η ανάγκη για ιατρικό έλεγχο ήταν αυξημένη καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δεν είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε μέρη με ειδικευμένους γιατρούς  επί ενάμιση χρόνο περίπου.  Επίσης, οι γιατροί του Αιγαίου παρείχαν την δυνατότητα εξέτασης στο σπίτι σε άτομα που η μεταφορά τους ήταν αδύνατη. Εκτός από τα καθορισμένα ραντεβού οι ειδικότητες εξυπηρέτησαν και περαιτέρω ασθενείς εφόσον υπήρχε χρόνος.

 

     Στα πλαίσια της επίσκεψης τους  πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα  την  διαχείριση  ασθενούς και αιμορραγίας. Ο πυροσβέστης Παύλος Καπετανάκης και η νοσηλεύτρια Μαρία Μουστάκη ενημέρωσαν τόσο την Αστυνομία και το Λιμενικό όσο το στρατό και τους πολίτες του νησιού για την άμεση επέμβαση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το σεμινάριο ήταν δωρεάν και έλαβαν μέρος περίπου 20 άτομα.

 

   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου λαμβάνοντας υπόψιν την δύσκολη κατάσταση που βιώνει το νησί λόγω της έλλειψης επαρκούς ιατρικής περίθαλψης και την ανασφάλεια των κατοίκων εν μέσω πανδημίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γιατρούς του Αιγαίου για την άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση και ευελπιστούμε για μία νέα συνεργασία.

 

     Ευχαριστίες και προς τους  χορηγούς  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (την Αστική μή Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γαληνός») και ANEK LINES για την χρηματοδότηση και την συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...