«Ο Τουρισμός, το μόνο που μπορεί να περιμένει από τον κ. Τσίπρα, είναι φόρους δίχως τέλος και χωρίς λογική»

«Ο Τουρισμός, το μόνο που μπορεί να περιμένει από τον κ. Τσίπρα, είναι φόρους δίχως τέλος και χωρίς λογική»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Τουρισμός μας το μόνο που έχει να περιμένει από τον κ. Τσίπρα είναι η συνέχιση του παραλογισμού της υπερφορολόγησης.

O Πρωθυπουργός των φόρων δεν θέλησε να αναλάβει καμία δέσμευση -όση αξία τέλος πάντων μπορούν να έχουν οι δεσμεύσεις του- για τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στον Τουρισμό που ο ίδιος έχει επιβάλλει εδώ και τρία χρόνια. Φορολογικών επιβαρύνσεων δίχως τέλος και χωρίς λογική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας:

- Αύξησε το Φ.Π.Α. στη διαμονή από το 6,5% στο 13%. - Αύξησε το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 24%. - Αύξησε το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 29%. - Κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά. - Επέβαλε ένα νέο ειδικό φόρο διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. - Αύξησε τον ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. - Αύξησε την προκαταβολή φόρου στο 100%.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι οι φόροι, η επιλογή όμως της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μείωση των φόρων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιλαμβάνουν:

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. -Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. -Σταδιακή μετάβαση σε ένα ενιαίο συντελεστή Φ.Π.Α. 11% για όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον Τουρισμό».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...