«ΟΥΑΟΥ» ή «ΟΥΑΙ» - του Γιάννη Παρασκευά

«ΟΥΑΟΥ» ή «ΟΥΑΙ»
-«Ουάου» επιφώνημα έκπληξης, θαυμασμού,ειρωνείας ξενόφερτο που μπήκε στη ζωή μας την «Βαρουφάκειοπερίοδο».
Η πιο συνηθισμένη λεκτική μας αντίδραση για όσα συμβαίνουν γύρω μας, αντίδοτο για το ξεπέρασμα της οργής, της θλίψης, της κατήφειας που μας διακατέχουν.
Κρύβει στο βάθος του μια λεπτή ειρωνεία για αυτούς που μας Κυβερνούν, για την ανικανότητατους (συμπολίτευση- αντιπολίτευση) και για τους εαυτούς μας αποδεχόμενοι την αδυναμία μας για την όποιας μορφή αντίδρασης.
Κλεισμένοι στο καβούκι μας δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα αυτά τα τραγελαφικά που στο τέλος αφορούν εμάς, τη ζωή μας, το παρόν και το μέλλον μας και κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας την δήθεν απάντηση μας στην έκφραση της βούλησης μας στην άσκηση της εκλογικής μας υποχρέωσης.
Έκφραση που τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερο απόότι στο παρελθόν δεν έχει θετικό πρόσημο αλλά αρνητικό.
Ψηφίζουμε όχι για την επιλογή του καλύτερου αλλά για την τιμωρία αυτών που κυβερνούν χωρίς να παίρνουμε υπ’ όψη μας αν αυτόν που επιλέγουμε είναι καλύτερος η χειρότερος από αυτόν που κυβερνά.
Δεν μετρήσαμε ούτε και τώρα θα μετρήσουμε τις επιπτώσεις από τις πολιτικές επιλογές που κάναμε τα τελευταία χρόνια, η μια χειρότερη από την άλλη.
Κάποιοι που δικαιολογούν κάποιους ή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους δεν κάνουν τίποτε περισσότερο παρά να προασπίζουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των πολιτών ή γενικά του Κράτους.
Το κλίμα, οι δημοσκοπήσεις(όσο πιστευτές μπορεί να είναι), οι ηλιθιότητες των κυβερνώντων,η ανασφάλεια, η συνεχής πτώση του βιοτικού επιπέδου, η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής δείχνουν μια τιμωρητική διάθεση για αυτούς που κυβερνούν και μια τρολαρισμένηκαθοδηγούμενη αναγκαστική πολιτική επιλογή.
Θα ψηφίσουμε Μητσοτάκη και πριν ακόμα ορκιστεί σαν Πρωθυπουργός το επιφώνημα που θα κυριαρχήσει θα είναι το «ΟΥΑΟΥ», ο υιός Μητσοτάκη Πρωθυπουργός.
Η ηθελημένη άγνοια νόμου τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα, δυστυχώς η πολιτική άγνοια δεν τιμωρείται αλλά την πληρώνεις ακριβά με τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή σου.
Το παρελθόν της παράταξης που εκπροσωπεί και το δικό του προδικάζουν το μέλλον και προδιαγράφουν με σαφήνεια το τι θα ακολουθήσει.
Θα εξέφραζε με απόλυτη ευκρίνεια και σαφήνεια τα συναισθήματα μας το «ουαίημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».
Υποκρισία η εκ μέρους τους επιμονή τους να μας πείσουν ότι θέλουν ήότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, γνωρίζουν «ως ομοτράπεζοι» καλύτερα από τον καθένα ότι με τα σημερινά διεθνή δεδομένα δεν υπάρχει σωτηρία.
Τους ταιριάζει το «ουαί», αλλά «λέγουσιν και άλλα ποιούσιν», άλλα λένε και άλλα θα κάνουνε.
Και πάλι «ουαί» γιατί μοιάζουν με τα μνήματα, έξω πανέμορφα και στολισμένα και μέσα «κεκονιαμενα», τραγική η προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι είναι πιο όμορφοι από «λευκές περιστερές».
«Ουαί» και για όλους τους υπόλοιπους, τους μικρούς αντιπολιτευόμενους που αρκούνται στα «ψιχια» τα πίπτοντα εκ της τραπέζης.
Περιφέρονται γυμνοί επαίτες και εκλιπαρούν να τους λυπηθεί το εκλογικό σώμα για μια μικρή ελεημοσύνη (λίγες ψήφους ζητάνε)για να κρατηθούν στη ζωή και να μην περιπέσουν στην αφάνεια.
Δεν τους απασχολεί αν πράγματι αξίζουν ή δεν αξίζουν να ζουν, δεν τους απασχολεί αν ενδιαφέρει ήόχι κανέναν η ύπαρξη τους, δεν τους απασχολεί ότι ο ήχος που βγάζουν είναι ήχος από «κύμβαλα αλαλάζοντα».
ΟΥΑΟΥ για ότι θα βιώσουμε, ΟΥΑΙ για την κατάντια που μας έχει περιβάλει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
28/12/2016

TopStoryImage: 

TopStoryGallery: 

Share