«Η Υγεία είναι ο μεγάλος ασθενής και για τον Τουρισμό»

«Η Υγεία είναι ο μεγάλος ασθενής και για τον Τουρισμό» -Ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟΚ. και του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας στην Κω και απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε ότι για να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να στοχευθεί ο ποιοτικός τουρισμός και για αυτό είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός, η στοχοθεσία και η εξειδίκευση τουριστικών αντικειμένων. Δηλαδή αυτό που μέχρι σήμερα δεν έχει πετύχει η Χώρα. -Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, τόνισε στην ομιλία του: -"Το να στοχεύουμε στο να δημιουργούμε μονάδες τεχνητού νεφρού σε ξενοδοχεία και μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, επιδιώκοντας τουρισμό από χώρες που νομοθετικά δεν καλύπτονται, το να στοχεύουμε σε αυτό τον Τουρισμό δεν πρέπει να το θεωρούμε αμελητέο. Όμως, για να υπάρξει σχέση του ποιοτικού τουρισμού με την Υγεία πρέπει πρώτα να υπάρχουν υποδομές Υγείας.

Εάν δεν υπάρχουν υποδομές στον χώρο της Υγείας, τότε όλο αυτό το οικοδόμημα του Τουρισμού είναι ετοιμόρροπο, και για να γίνει πιο σαφές, επειδή βρισκόμαστε στην Κω θα πρέπει να σας ρωτήσω πόσο ασφαλείς αισθάνεστε σήμερα, εσείς - όχι οι τουρίστες, όταν δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο της πόλης και αν υπήρχε έστω και ένας δεν θα ήταν επαρκής, διότι ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, επί 30 ημέρες το μήνα. Ένας καρδιολόγος του νοσοκομείου ίσον μηδέν καρδιολόγος, διότι μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα επείγον περιστατικό, μια καρδιακή ανακοπή, αντιλαμβάνεστε λοιπόν το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα. Το ότι στη Ρόδο επετεύχθη για την καρδιολογία να υπάρχει καρδιολογικό τμήμα που να κάνει σχεδόν όσα γίνονται στα μεγάλα νοσοκομεία, γνωρίζετε με τι αγώνες έχει επιτευχθεί; και σε αυτό το σημείο δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο, διότι δεν θέλω να το συνδέσω με προσπάθειες που σχετίζονται με εμένα, ξέρω όμως με βεβαιότητα ότι χωρίς αγώνες τίποτε δεν γίνεται.

Επιπλέον, για να μην θεωρηθεί ότι το θέμα αφορά μόνο την Κω, επισήμως οι ξεναγοί της Ρόδου, ανακοίνωσαν ότι δεν θα κάνουν ξεναγήσεις στην Ακρόπολη της Λίνδου, διότι δεν υπάρχει γιατρός, επειδή ο μοναδικός γιατρός της Λίνδου καλείται να εφημερεύει στο νοσοκομείο της Ρόδου και να αφήνει έτσι την Λίνδο χωρίς γιατρό. Έτσι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που επισκέπτονται την Ρόδο και την Λίνδο αν τους συμβεί κάτι, αντιμετωπίζονται πρωτόγονα, πότε από Γάλλους πυροσβέστες που τυχαίνει να επισκέπτονται το νησί ως τουρίστες και πότε από γιατρούς που βρίσκονται μεταξύ των τουριστών, πράγμα τελείως επικίνδυνο.

Γι' αυτό καλώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δράσει άμεσα ώστε να βρεθούν 3 καρδιολόγοι για να μπορεί να αισθανθεί ασφαλής όχι μόνο ο τουρίστας αλλά και ο κόσμος της Κω. Με αυτές τις λίγες λέξεις να ευχηθώ την επιτυχία του σημερινού συνεδρίου, αρκεί να βασιστεί σε στόχους και όχι σε αφηρημένο ευχολόγιο."

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...