«Η Νέα Γενιά & Το Σχέδιο Ελλάδα» - Άρθρο του Βάιου Καλοπήτα Αν. Γραμματέα Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Είναι βέβαιο πως ένας πολιτικός φορέας που φιλοδοξεί να γίνει πλειοψηφικός , οφείλει να αποκτήσει ορμή πείθοντας τα πιο παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας να τον ακολουθήσουν και αυτά δεν είναι άλλα , από τους νέους ανθρώπους, την νέα γενιά. Την γενιά που αισθάνεται περιθωριοποιημένη στην Ελλάδα της Κρίσης, την γενιά πού είναι μεταξύ κατάθλιψης και εξωτερικού, την κατά τεκμήριο όμως πιο μορφωμένη γενιά που διψάει για εργασία και θέλει να διαμορφώσει το μέλλον της Ελλάδας.

Η εποχή που ο πολίτης περίμενε έξω από πόρτες πολιτικών γραφείων έχει παρέλθει. Ιδιαίτερα ο νέος για να εμπιστευτεί και τελικά να επιλέξει με την ψήφο του ένα πολιτικό κόμμα, πόσο μάλλον να το ακολουθήσει, απαιτεί πολλά παραπάνω από καταγγελτικό ύφος, στοιχεία, διαπιστώσεις , δεδομένα και αριθμούς. Ο νέος υπερψηφίζει για αυτό απαιτεί, μαχητικότητα , επιμονή, έμπνευση, προοπτική , πειστικές φωνές με νέο καθαρό λόγο, ιδεολογική ταύτιση.

Ως νέος έχω την πεποίθηση πως η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να εκφράσει τους πόθους και τις ανησυχίες της νέας γενιάς. Όμως για να την ακολουθήσει η πιο χειμαζόμενη γενιά της μεταπολίτευσης , να αποκτήσει ορμή και να γίνει ξανά πλειοψηφικό ρεύμα πρέπει να μιλήσει με όρους ιδεολογικούς και σε στέρεο ύφος για το "Τι είναι ο Σοσιαλισμός Σήμερα;".

Να μιλήσει όχι γενικόλογα αλλά συγκεκριμένα για την σοσιαλιστική της πρόταση , την απτή πρόταση βιωσιμότητας των ανθρώπων και της χώρας, κρατώντας απόσταση από τον συντηρητισμό, την στείρα άρνηση, τα ευχολόγια παροχών και τον λαϊκισμό, αποτυπωμένη σε ένα ρεαλιστικό χρονογράφημα με σκοπό την ευημερία των πολιτών του σήμερα και των επόμενων γενεών.

Στο ΠΑΣΟΚ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό. Μια σύγχρονη πρόταση για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος , τη φορολογία με έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει αναπτυξιακά εγχειρήματα σε όλη την Περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής ώστε να παραμείνουν και να επιστρέψουν οι νέοι στο τόπο τους. Μια πρόταση με την νέα γενιά , για την νέα γενιά , το ‘’Σχέδιο Ελλάδα’’.

*Ο Βάιος Καλοπήτας είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος, Μέλος ΚΠΕ & Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...