«Δήλωση Δημήτρη Γάκη για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Γιατί η Δωδεκάνησος αξίζει ένα καλύτερο αύριο!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δήλωση Δημήτρη Γάκη για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

***

Η Αλλαγή, η Κοινωνική Δικαιοσύνη, η άμεση αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας και ένα σχέδιο για τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν τις βάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα υλοποιήσει μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, μια κοινωνική συμφωνία αρχών με τους πολίτες που απαντά με συγκεκριμένες λύσεις και με όραμα στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής μας. Παρουσιάζεται ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, που λαμβάνει υπόψη τις σημαντικές περιφερειακές ιδιαιτερότητες, με στόχο και προτεραιότητες για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, στην επόμενη δεκαετία.

Η νησιωτική πολιτική βρίσκει εφαρμοσμένες προτάσεις σε κάθε άξονα και προτεραιότητα του προγράμματος. Στην οικονομία, στο κρίσιμο  πρόγραμμα των 50 ημερών για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας, στις κοινωνικές δράσεις, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής και κυρίως στη συγκοινωνιακή πρόσβαση και τη στήριξη των ακριτικών μικρών νησιών του Αρχιπελάγους. Ειδικότερα, κεντρικός στόχος μας και προτεραιότητα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην Κω πριν λίγες μέρες, είναι η διασφάλιση της επαρκούς προσβασιμότητας των νησιωτικών περιοχών στην ηπειρωτική χώρα αλλά και στα διοικητικά κέντρα των νησιών, με ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, η επαναφορά της κανονικότητας στη λειτουργία του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και την περαιτέρω θεσμική ενίσχυσή του. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω τη σημασία που δίνουμε στην ολοκληρωμένη νησιωτική Τουριστική Πολιτική, την πρότασή μας για έναν «οδικό χάρτη» νησιωτικής ανάπτυξης που θα λαμβάνει υπόψιν τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο, τον ανασχεδιασμό του παραγωγικού μοντέλου στα νησιά, με κίνητρα και έμφαση στη βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη και τον πρωτογενή τομέα.

Η σημαντικότερη όμως «νησιωτική» καινοτομία του προγράμματος μας είναι η θέσπιση του Υγειονομικού Ισοδύναμου. Ένα «πακέτο» μέτρων που περιλαμβάνει ειδικά κίνητρα προσέλκυσης γιατρών σε δυσπρόσιτες - νησιωτικές περιοχές που θα περιορίζει  τις ανισότητες στη φροντίδα Υγείας μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας, με θετική διάκριση υπέρ των οικονομικά αδύναμων, των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων πληθυσμών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες - νησιωτικές περιοχές.

Με την εμπειρία και τη γνώση που έχουμε από τη συνεχή μας παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες στη Δωδεκάνησο θέτουμε στο επίκεντρο του προγράμματός μας την άμεση αντιμετώπιση των πιο απαιτητικών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων σε κάθε νησί, για να εξαλείψουμε κάθε παράλειψη και αστοχία που έπραξε σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη.

Με μια ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι Δωδεκανήσιοι θα στείλουμε το ηχηρό μήνυμα της προοδευτικής αλλαγής στη χώρα. Για ένα αποτελεσματικό Κράτος, με κοινωνική δικαιοσύνη, με στόχευση στις ανάγκες των πιο αδύναμων συμπολιτών μας,  προστατεύοντας τα κοινωνικά αγαθά του νερού, της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας, τις παραλίες και τις θάλασσές μας.

Αυτόν το πολιτικό αγώνα για την Αλλαγή θα τον δώσουμε μαζί με την κοινωνία, με τις εξειδικευμένες προτάσεις μας για κάθε νησί της Δωδεκανήσου, με σχέδιο, στόχο και όραμα.

Γιατί η Δωδεκάνησος αξίζει ένα καλύτερο αύριο!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...